Aizsargs Andersons pievienojas Salijam Slovākijas komandā "Nove Zamky"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas hokeja aizsargs Jānis Andersons pievienojies Slovākijas augstākās līgas vienībai "Nove Zamky", kurā jau spēlē vēl viens latviešu aizsargs Artūrs Salija.

Pašlaik 31 gadu vecais Andersons Slovākijā spēlēs ceturto sezonu pēc kārtas.

Iepriekšējo sezonu viņā iesāka "Zvolen" vienībā, kuras sastāvā 35 spēlēs guva vienus vārtus, veica vienu rezultatīvu piespēli un iekrāja pozitīvu lietderības koeficientu +1. Pēc tam viņš pārcēlās uz "Žilina" komandu, kuras rindās regulārajā čempionātā 17 spēlēs guva vienus vārtus, veica divas rezultatīvas piespēles un tika pie lietderības koeficienta -4, bet izslēgšanas turnīrā sešos mačos tika pie vienas rezultatīvas piespēles un koeficienta -1.

"Nove Zamky" aizvadītajā sezonā regulārajā čempionātā ieņēma astoto vietu un tāpat kā "Žilina" apstājās izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā.

Savas karjeras ievadā Andersons ilgstoši spēlēja dažādos Čehijas klubos, bet 2010.gadā pārgāja uz Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandu Rīgas "Dinamo", kurā pārsvarā gan spēlēja tās fārmklubā "Liepājas metalurgs". Divu sezonu laikā Andersons "Dinamo" rindās piedalījās deviņās KHL spēlēs, pie rezultativitātes punktiem netiekot.

Turpinājumā viņš pārgāja uz Ukrainas komandu Kijevas "Kompanjon", bet 2013./14.gada sezonu pavadīja Vācijas otrās līgas komandā Heilbronnas "Falken". Pēc tam viņš karjeru turpināja Slovākijā, pārstāvot Trenčīnas "Dukla", "Zvolen" un "Zilina" vienības.

Andersons Latvijas izlases kreklā piedalījies sešos pasaules čempionātos, iepriekšējo reizi planētas meistarsacīkstēs spēlējot pirms diviem gadiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu