Krievijā par ieslodzītā spīdzināšanu aizturēti seši cietumsargi

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX

Krievijas Izmeklēšanas komiteja pirmdien paziņoja, ka saistībā ar plašu rezonansi izraisījušo video, kurā redzama ieslodzītā spīdzināšana Jaroslavļas cietumā, aizturēti seši apsargi.

Cietuma dienesta darbinieki, "rīkojoties apzināti un skaidri pārkāpjot savas oficiālās pilnvaras, lietoja vardarbību pret ieslodzīto", teikts paziņojumā.

Izmeklēšanas komitejas Jaroslavļas nodaļa norādīja, "ka šodien aizturēti jau seši cilvēki".

"Ļaundari vīrietim vairākkārt sita ar rokām, kājām un nenoskaidrotiem priekšmetiem pa rumpi un ekstremitātēm," teikts paziņojumā.

Piektdien laikraksts "Novaja gazeta" publicēja video, kurā redzams, kā vairāki uniformās ģērbti vīri metodiski sit kādu vīrieti, kurš vaid un lūdz, lai viņu apžēlo.

Video ir skaidri redzamas mocītāju sejas. Kā ziņoja "Novaja gazeta", video uzņemts 2017.gada jūnijā.

Organizācija "Sabiedriskais spriedums", kas laikrakstam nodeva video, pirmdien paziņoja, ka advokāte Irina Birjukova, kas pārstāv spīdzināto vīrieti, ir pametusi Krieviju, baidoties no atmaksas, kā arī ir lūgusi valsts aizsardzību ģimenes locekļiem.

Izmeklētāji skaidro, ka ir identificējuši visus iesaistītos un ka šobrīd tiek īstenotas juridiskās procedūras, lai aizturētu pārējos. Pavisam spīdzināšanas video redzamas 18 cietuma amatpersonas.

Tiks izskatīta cietuma direktora un reģiona cietumu sistēmas amatpersonu atbildība.

Ieraksts veikts ar portatīvo videokameru, kādām atbilstoši likumam jābūt visām cietuma amatpersonām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu