Par Baltkrievijas hokeja izlases galveno treneri kļuvis Sidorenko

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/LETA

Par Baltkrievijas hokeja izlases galveno treneri iecelts vietējais speciālists Andrejs Sidorenko.

Kā ziņots Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) mājaslapā, 59 gadus vecais Sidorenko Baltkrievijas izlasi vadīs vienu sezonu, taču līgumā ir nosacījums, ka sadarbību ar treneri var pagarināt.

Sidorenko trenera karjeru sāka 1992.gadā, trenējot Minskas "Dinamo" vienību, bet jau 1994.gadā tika iecelts par Baltkrievijas izlases treneri. Pēc diviem gadiem viņš šo amatu atstāja.

Pēc tam viņš trenēja dažādus krievu un baltkrievu klubus, kā arī Polijas nacionālo izlasi. Sidorenko 2010.gadā tika iecelts par Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Čeļabinskas "Traktor" galveno treneri, bet tika nomainīts jau sezonas vidū. Sidorenko vēlāk kļuva par Maskavas "Spartak" galveno treneri KHL čempionātā.

Pagājušajā sezonā viņš vadīja Krievijas Augstākās līgas (VHL) vienību Penzas "Dizeļ".

Baltkrievijas izlase šogad Dānijā aizvadītajās planētas hokeja meistarsacīkstēs piedzīvoja septiņus zaudējumus tikpat mačos, turnīru noslēdzot pirmspēdējā 15.vietā.

Baltkrievija līdz ar to nākamajā sezonā pirmo reizi pēdējo 15 gadu laikā nespēlēs elites divīzijā.

Turnīra laikā Baltkrievijas izlasi pameta tā brīža galvenais treneris Deivs Lūiss, bet izlases vadība atlikušajā čempionātā laikā tika uzticēta Sergejam Puškovam.

Baltkrievija 2021.gadā kopā ar Latviju rīkos pasaules čempionātu, spēlēm notiekot Minskā un Rīgā.

Latvija pasaules meistarsacīkstes līdz šim vienīgo reizi uzņēmusi 2006.gadā, kamēr Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā turnīrs notika 2014.gadā.

Rīga un Minska balsojumā par tiesībām rīkot 2021.gada pasaules čempionātu hokejā sīvā cīņā pārspēja Somijas pilsētas Helsinkus un Tamperi. Rīga un Minska balsojumā ieguva 54 balsis, bet Somijas kandidatūra saņēma 53 balsis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu