Caur “uguni un ūdeni” – Stirnu buks lēks Kamparkalnā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mareks Gaļinovskis / FotoMan.LV

Jau 28.jūlijā Talsu pusē Kamparkalnā (sacensību centrs!) gaidāms ainaviskā taku skriešanas seriāla Stirnu buks sezonas 4.posms. Satraukumam nav pamata: Ziemeļkursas augstākā virsotne ir kūdras ugunsgrēka seku neskarta un gaiss tīrs - kā radīts karstuma izturības skrējienam! Stirnu buks ir gatavs lekt un lekt! 

Kā pastāstīja Kampkarkalna saimnieks Almants Kalniņš, pie Talsu novada rietumu  robežas notiekošais kūdras ugunsgrēks ir tālu prom no Kamparkalna apvidus un brīvs no sarkanā pūķa draudiem. “Kūdra gruzd 25 km attālumā no Stirnu buka sacensību trasēm, un nekāds gaisa piesārņojums nav jūtams,” komentēja A.Kalniņš, “pūš ziemeļu vējš, un līdz ar to dūmi no Stiklu purviem virzās citā virzienā.” Veselības inspekcija norādījusi, ka Talsos gaisa piesārņojums nav konstatēts.

Kalna saimnieks norāda, ka gaisa temperatūra Kamparkalnā pietuvojusies +30 °C grādu atzīmei. “Es ieteiktu visiem skrējējiem jau iepriekšējā vakarā sākt dzert ūdeni, veidojot organismā nepieciešamās šķidruma rezerves, lai šādā karstumā izvairītos no pārkaršanas vai karstuma dūriena,” teic A.Kalniņš. Pirms paša starta mēģināt uzņemt ūdeni ir par vēlu – slodzes apstākļos karstumā, trūkstot šķidrumam ķermenī, asinis paliek biezas, padarot sportošanu mokpilnu un veselībai pat bīstamu.

Foto: Gatis Šļūka

A.Kalniņš  Kamparkalna apvidus trases raksturo kā izaicinošas. “Skatītājiem būs interesanti, jo startā skrējēji aizskries pa slēpošanas trases lēzenāko nogāzi, bet, izmetuši slaidu loku, pēc brīža atgriezīsies Kamparkalnā pa stāvāko slēpošanas trasi, veicot sprinta etapu.”

Kalnu karaļa sprinta etaps arī Kamparkalnā visiem distanču dalībniekiem būs vienuviet, turklāt jau pašā trases sākumā –  jau otrajā trases kilometrā! Vēl pēc 500 metriem – nākamais izaicinājums: Brežģu kalns. Turpat jau arī… Vanagkalns! Interesanti, ka Lūši paskries garām arī Āžu kalnam, lai uzskrietu Milzukalnā. Tā sakot, caur uguni un ūdeni!

Vāveres distances dalībnieki provēs 5 km trasi, Zaķu distances dalībnieki skries 11 km,  Buki metīs izaicinājumu 22 km skrējienam, bet visizturīgākie Lūši spēkiem mērosies 31 km distancē. Tradicionāli pirmie distancē dosies mazie Susuri (~1 km).

Nelieli mežu masīvi te mijas ar plašiem laukiem, pauguru nogāzes – ar dziļām lejām, kur mirgo mazu ezeriņu acis. Kamparkalns (174,8 m v.j.l.) ir Ziemeļkursas augstienes augstākā virsotne, kas apaugusi ar egļu un bērzu mežu, bet tā virsotnē izbūvēts skatu tornis. Kamparkalna blakusnogāzē ierīkotas kalnu slēpošanas trases ar pacēlājiem. Tieši šeit arī būs sacensību centrs – starta/finiša zona.

Tiekamies jau sestdien Kamparkalnā! Nebīsties karstuma, bet laikus sāc uzņemt šķidrumu un kārtīgi ekipējies svelmīgajam piedzīvojumam!

Sacensību Info lapa ŠEIT!

Sacensību programma ŠEIT!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu