Taizemē no alas izglābtie zēni īpašā ceremonijā tiks ordinēti par budistu mūkiem (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Gandrīz visi Taizemes jauniešu futbola komandas dalībnieki, kas jūlija sākumā tika izglābti no appludinātas alas, īpašā ceremonijā tiks ordinēti par budistu mūkiem, vēsta Lielbritānijas raidsabiedrība BBC.

Īpašajā budistu ceremonijā piedalīsies 11 no 12 zēniem, kas tika izglābti no alas. Viens zēns ceremonijā nepiedalīsies, jo viņš ir kristietis.

Mūka kārtā tiks iecelts arī zēnu futbola treneris.

Zēni un viņu treneris, kas piedalīsies ceremonijā, pavadīs deviņas dienas budistu templī. Deviņas dienas nav izvēlētas nejauši, jo “deviņi” Taizemē tiek uzskatīts par laimīgu skaitli.

Paredzēts, ka ceremonijas laikā zēniem un viņu trenerim tiks noskūtas galvas un piešķirts īpašais mūku tērps.

Šo deviņu dienu laikā minēto cilvēku grupa meditēs, skaitīs lūgšanas, kā arī piedalīsies tempļa uzkopšanā.

Šī ceremonija ir paredzēta kā dramatiskajos notikumos iesaistīto cilvēku grupas “garīgā attīrīšanās”.

Kā vēstīts, divpadsmit zēni un viņu futbola treneris, iesprostoti alā, pavadīja vairāk nekā divas nedēļas.

Divpadsmit zēni un viņu futbola treneris tika iesprostoti pazemē kopš 23.jūnija, kad viņi bija devušies ekskursijā uz alu pie Mēsāi, Čiangrajas provincē. Tobrīd ala bija sausa, taču sākās stipras lietusgāzes, kas applūdināja ieeju alā, iepriekš ziņoja LETA.

Taču viņiem izdevās patverties gaisa kabatā aptuveni četrus kilometrus no ieejas. Tur viņus desmit dienas vēlāk atrada britu ūdenslīdēji.

8.jūlijā tika izglābti četri zēni. Vēl četri tika izvesti laukā 9.jūlijā, bet pēdējie četri zēni un viņu treneris tika izglābti 10.jūlijā.

Pēc izglābšanas bērni tika nogādāti slimnīcā, no kuras viņi pagājušajā nedēļā tika izrakstīti.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu