Japānā svelmē nedēļas laikā dzīvību zaudējuši 65 cilvēki

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Japānā nedēļas laikā bezprecedenta svelmē dzīvību zaudējuši vismaz 65 cilvēki, otrdien pavēstīja valdības amatpersonas. Tikmēr sinoptiķi nepieredzēto karstumu atzinuši par dabas katastrofu.

Līdz svētdienai nedēļas laikā no karstuma dūriena vismaz 65 cilvēki miruši un 22 647 hospitalizēti, teikts Ugunsdzēsības un katastrofu vadības pārvaldes paziņojumā.

Kopš pārvalde 2008.gadā sāka apkopot datus par cilvēkiem, kas zaudējuši dzīvību no karstuma dūriena, tik liels nāves gadījumu un hospitalizēto cilvēku skaits vienas vasaras nedēļas laikā nebija reģistrēts, pārvaldes preses sekretārs sacīja ziņu aģentūrai AFP.

Foto: AFP/ScanPix

Kopš jūlija sākuma karstā laika dēļ dzīvību zaudējuši 80 cilvēki un vairāk nekā 35 000 nonākuši slimnīcās.

Mirušo vidū ir sešus gadus vecs skolnieks, kurš zaudēja samaņu atceļā no ekskursijas.

"Tā kā nepieredzēta svelme turpinās visā valstī, nepieciešams spert ārkārtas soļus, lai aizsargātu skolēnu dzīvības," žurnālistiem otrdien sacīja valdības amatpersona Josihide Suga.

Valdība norādīja, ka piešķirs finansējumu, lai nodrošinātu, ka līdz nākamajai vasarai visām skolām ir gaisa kondicionieri.

Mazāk nekā puse Japānas skolu šobrīd ir aprīkota ar kondicionieriem. Valsts bērnudārziem šī proporciija ir vēl mazāka.

Suga sacīja, ka valdība apsver iespēju, svelmei saglabājoties, pagarināt skolu vasaras brīvlaiku.

Pirmdien, temperatūrai sasniedzot 41,1 grādu, Kumagajā, netālu no Tokijas, tika uzstādīts jauns nacionālais karstuma rekords.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu