ES mobilizē atbalstu savvaļas ugunsgrēku skartajai Grieķijai, Zviedrijai un Latvijai (5)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Eiropas Komisijas (EK) Reaģēšanas koordinācijas centrs strādā nepārtrauktā režīmā un uztur pastāvīgus kontaktus ar Grieķijas, Zviedrijas un Latvijas varasiestādēm, kas pieprasījušas Eiropas Savienības (ES) atbalstu cīņā ar postošajiem savvaļas ugunsgrēkiem, otrdien paziņojusi EK.

Pēc postošajiem ugunsgrēkiem Grieķijā, kas saskaņā ar pēdējām ziņām jau prasījuši vismaz 60 cilvēku dzīvības, EK prezidents Žans Klods Junkers runājis ar Grieķijas prezidentu Prokopu Pavlopulu un premjerministru Aleksi Cipru, lai izteiktu visdziļāko līdzjūtību bojāgājušo tuviniekiem un draugiem.

Savā vēstulē Junkers atkārtoti uzsvēris, ka tiks darīts viss, lai sniegtu Atēnām atbalstu "šajos grūtajos laikos".

Grieķija ES palīdzību pieprasīja ceturtdienas vakarā, un uz Atēnu palīdzības pieprasījumu nekavējoties reaģēja Kipra, Spānija un Bulgārija, kas jau piedāvājušas konkrētu palīdzību, tostarp lidmašīnas, ugunsdzēsējus, mediķus un spēkratus.

ES humānās palīdzības un krīžu vadības komisārs Krists Stilianidis otrdien devies uz Atēnām, lai tiktos ar Grieķijas civilās aizsardzības pārstāvjiem un koordinētu ES sniegto palīdzību.

Tikmēr Zviedrijā mežu ugunsgrēku dzēšanā jau piedalās citu ES dalībvalstu nosūtītās lidmašīnas, spēkrati un ugunsdzēsēji.

Savukārt, lai palīdzētu Latvijas varasiestādēm noteikt paaugstinātā riska teritorijas, aktivizēta ES satelītu sistēma "Copernicus".

EK turpinās uzturēt kontaktus ar valstīm, kas iesaistītas ES Civilās aizsardzības mehānismā, lai sniegtu visu nepieciešamo palīdzību.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu