Meistarklase ar gleznotāju Jāni Anmani

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

25. jūlijā no plkst. 15.00 - 17.00 Latvijas Mākslinieku savienības (LMS) galerijā 11. novembra krastmalā 35, Rīgā, norisināsies mākslinieka Jāņa Anmaņa radošā meistarklase “Tautas dziesma”.  Pasākums notiks Jāņa Anmaņa personālizstādes “Dievzemīte” ietvaros, kas līdz 29. jūlijam ir apskatāma LMS galerijā.

Meistarklasē  “Tautas dziesma” jebkurš interesents varēs radoši darboties, veicot praktiskus zīmēšanas uzdevumus Jāņa Anmaņa vadībā, kontekstā ar mākslinieka radošo daiļradi, kas ir redzama LMS galerijā. Izstāde “Dievzemīte” izceļ Jāņa Anmaņa savdabīgo mākslas valodu, kas saturiski ir teiksmaini romantiska, bet gleznieciska, izmantojot primitīvismam radniecīgo mākslas valodu, smalki ilustrē ikvienu tēlu un atrod  tai savu koptoni, kas var būt gan pelēcīgi bālgans, gan zilganzaļi pastozs, gan holandiešu brūno toņu atvasinājums. Dievzemītes motīvs caurvij izstādē redzamos darbus, katras gleznas stāsts un noskaņa pauž mākslinieka mīlestību pret savu zemi un savu tautu.

Jānis Anmanis beidzis J. Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolu (tag. PIKC NVM J. Rozentāla Rīgas Mākslas skola) 1963.gadā, kur mācījies pie Induļa Zariņa, Anša Stundas, Arnolda Griķa. 1969.gadā absolvējis Latvijas Mākslas akadēmijas Rūpnieciskās mākslas nodaļu, kur studējis pie Konrāda Ubāna un Aleksandra Dembo.

Mākslinieks izstādēs piedalās kopš 1965. gada. 1970. gadā kļuva par Latvijas Mākslinieku savienības biedru. Darbi izstādīti Latvijā, Lietuvā, ASV, Turcijā, Francijā, Anglijā, Beļģijā, Somijā, Krievijā, Japānā, Taivānā. Jāņa Anmaņa darbi atrodas Latvijas Mākslinieku savienības muzejā, Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā, Cēsu Vēstures un mākslas muzejā, Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā u.c., kā arī privātkolekcijās Latvijā un ārzemēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu