Kurš kļūs par 2018. gada labāko treneri futbolā?

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA/TVNET

Šī gada Pasaules kausa uzvarētājs Didjē Dešāns un Zinedins Zidāns, kurš triumfēja UEFA Čempionu līgā, ir starp pretendentiem uz Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) šī gada labākā trenera balvu.

Dešāna vadībā Francijas futbolisti šomēnes otro reizi vēsturē triumfēja Pasaules kausa izcīņā. Dzimtenes valstsvienību 49 gadus vecais speciālists vada jau kopš 2012.gada.

Starp pretendentiem uz labākā trenera balvu ir arī 46 gadus vecais Zidāns, kurš šajā pavasarī trešo reizi pēc kārtas aizveda Spānijas grandu Madrides "Real" līdz UEFA Čempionu līgas trofejai. Tiesa, francūzis pašlaik ir bez darba, jo vasarā klubu negaidīti atstāja.

Otrdien FIFA uz gada labākā trenera balvu nosauca 11 vīriešu kārtas pārstāvjus. Starp viņiem ir arī pasaules vicečempiones Horvātijas stūrmanis Zlatko Daličs, Roberto Martiness no Beļģijas valstsvienības un Anglijas izlases galvenais treneris Gerets Sautgeits.

Vēl starp pretendentiem ir uz Krievijas komandtiltiņa esošais Staņislavs Čerčesovs, Jirgens Klops ("Liverpool"), Djego Simeone (Madrides "Atletico"), Masimo Alegri (Turīnas "Juventus"), Žuzeps Gvardiola (Mančestras "City") un Ernesto Valverde ("Barcelona").

Vēlāk otrdien FIFA izziņos arī kandidātus uz labākā futbolista godu gan vīriešu, gan sieviešu konkurencē.

FIFA labākos paziņos 24.septembrī Londonā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu