Mūžībā devusies runas pedagoģe un režisore Antonija Apele

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Otrdienas, 24. jūlija rītā, mūžībā aizgājusi runas pedagoģe un režisore Antonija Apele. To Latvijas Radio ziņām apliecināja viņas tuvinieki. Antonija Apele šogad martā atzīmēja 86. dzimšanas dienu, informē Indra Zomerovska, Latvijas Radio komunikācijas daļas Galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste.

Viss viņas mūžs ir saistīts ar Latvijas Radio, kopš 1964. gada viņa ir veidojusi gan radio iestudējumus, gan strādājusi kā runas pedagoģe ar ētera cilvēkiem. Viņas runas skolu izgājuši arī televīzijas žurnālisti, Latvijā izcili aktieri un citu profesiju pārstāvji.

Audzēkņi vienbalsīgi atzīt, ka pedagoģe bijusi ar augstām prasībām un atlaides mācību procesā nav devusi nevienam. Tajā pašā laikā viņai piemitusi dziļa cilvēcība un spēja ieskatīties katrā dvēselē, kas spilgti atspoguļojies viņas režisores darbā.

Antonijas Apeles kā radio režisores devums ir neizmērojams, uzsver Latvijas Radio teātra vadītāja Māra Eglīte. Režisorei piemita spēja radīt apjomīgus iestudējumus ar psiholoģiski dziļiem un piesātinātiem tēliem. Viņas krājumā ir vairāk kā simt piecdesmit radio iestudējumi, tostarp krāsaini radio lasījumi bērniem un tādi lieldarbi kā Kolīnas Makkalovas romāns „Dziedoņi ērkšķu krūmā” ar Anitu Grūbi un Andreju Žagaru galvenajās lomās, “Mīla. Benjamiņa kundze.” ar Indru Burkovsku, “Baltie tēvi” ar Jāni Skani galvenajā lomā un daudzi citi.

Atvadīšanās no Antonijas Apeles notiks 2. augusta plkst. 12.00 no Rīgas Krematorijas Lielās zāles.

CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu