Olimpiskais čempions: Lohtes diskvalifikācija parādīja USADA stingro nostāju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV Antidopinga aģentūra (USADA) pēc peldētāja Raiena Lohtes diskvalifikācijas ir parādījusi savu stingro nostāju, uzskata olimpiskais čempions Natans Adrians.

ASV peldētājs Lohte saņēma viena gada diskvalifikāciju par dopinga noteikumu pārkāpumu.

Pašlaik 33 gadus vecajam sportistam diskvalifikācija piešķirta līdz nākamā gada jūlijam. Līdz ar to viņš nevarēs piedalīties vairākās nozīmīgās sacensībās, kas notiks nākamo 12 mēnešu laikā.

Lohte šī gada maijā sociālajos tīklos pavēstīja, ka viņš veica intravenozu injekciju savā organismā. Lai arī viņš nebija nolēmis krāpties un lietot dopingu, injekcijai nesaturot aizliegtas vielas, USADA vienalga viņu diskvalificēja.

USADA vadlīnijas nosaka, ka sportisti, neskaitot īpašus gadījumus un nesaņemot atļauju, nedrīkst veikt šādas injekcijas pat tad, ja tās ir nekaitīgas un neuzlabo sportisko sniegumu.

"Nedomāju, ka šis sods būtu tik strikts, ja Lohte pārstāvētu kādas citas valsts federāciju," pauda Adrians, kurš olimpiskajās spēlēs kopš 2008.gada piecreiz ir triumfējis peldēšanas disciplīnās, kā arī izcīnījis divas bronzas un vienu sudraba medaļu. "Šobrīd mēs visi esam sapratuši, cik USADA ir skarba pret amerikāņu sportistiem."

Tāpat Adrians noteica, ka pēc viņa domām dažādas organziācijas necenšas aizsargāt sportistus, bet gan mēģina pārvaldīt sporta veidus.

Lohte arī saņēma 100 000 dolāru (aptuveni 88 770 eiro) naudas sodu.

ASV peldētājs Riodežaneiro kļuva par olimpisko čempionu 4x200 metru brīvā stila stafetē, kurā viņš uzvarēja jau ceturto reizi pēc kārtas, bet karjeras laikā amerikānis ticis pie 12 olimpiskajām godalgām, tai skaitā sešām zelta.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu