Sporta funkcionārs: No Usika Maskavā gribējām dzirdēt kliedzienu "Slava Ukrainai" (8)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/LETA

Pagājušās nedēļas nogalē ukrainis Oleksandrs Usiks kļuva par absolūto boksa čempionu pirmajā smagajā svara kategorijā. Pasaules boksa supersērijas finālā Maskavā viņš pārliecinoši pēc punktiem uzvarēja krievu Muratu Gasijevu. Mariupoles futbola dzīves vadītājs Vasīlijs Žuravļevs pēc sava tautieša triumfa gaidījis no Usika saucienu: "Slava Ukrainai!"

Usiks savā īpašumā ieguva Muhameda Ali balvu un WBO, WBC, IBF un WBA Super jostas, kā arī vakanto prestižā žurnāla «Ring» jostu. Tagad viņš kaļ nākotnes plānus un apsver turpmāk cīnīties kategoriju augstāk. 

«Bravo, Oleksandr Usik! Paldies par skaisto uzvaru,» savā «Facebook» profilā rakstīja Žuravļevs. «No tevis Maskavā gaidījām dzirdēt krieviem jau pierasto frāzi «Slava Ukrainai».»

Krievijas un Ukrainas starpā joprojām valda ļoti saspīlētas attiecības. Ilgu laiku nebija skaidrības par Pasaules boksa supersērijas fināla norisies vietu. Neoficiāli zināms, ka Usika komanda nevēlējās cīņu aizvadīt Krievijā. Sākotnēji tika noteikta Saūda Arābijas pilsēta Džida. 

Krievijā saukli "Slava Ukrainai" uztver ļoti jūtīgi. Šīs valsts mediji sacēla lielu traci pēc Horvātijas futbola izlases centra aizsarga Domagoja Vidas publicētā video, kurā viņš Pasaules kausa izcīņas laikā pēc panākuma pār Krieviju izteica Ukrainu slavinošus saukļus. 

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu