Sevastova svin sesto uzvaru pēc kārtas

Maskavas WTA turnīrs
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Latvijas tenisa otrā rakete Anastasija Sevastova trešdien izcīnīja sesto uzvaru pēc kārtas. Maskavas WTA "International" turnīra pirmās kārtas spēlē viņa ar rezultātu 6-2, 3-6, 6-4 pieveica Francijas sportisti Paulīni Parmentjē un sasniedza turnīra astotdaļfinālu. 

Turnīrā ar trešo numuru izliktā Sevastova WTA rangā atrodas 20. pozīcijā, kamēr viņas pretiniece ieņem 70.

Latvijas pārstāve nākamajā kārtā tiksies ar WTA ranga 140. pozīcijā esošo rumānieti Irinu Mariju Baru, kura pēc kvalifikācijas pārvarēšanas pirmajā kārtā ar 6-0, 6-3 pārspēja reitinga 98. vietā esošo krievieti Jekaterinu Aleksandrovu.

Sevastova par otrās kārtas sasniegšanu nopelnījusi 30 WTA ranga punktus.

Latvijas tenisiste aizvadīja pārliecinošu pirmo setu, ne reizi nezaudējot savu servi. Tikmēr Sevastova divreiz nobreikoja Parmentjē, kas ļāva izcīnīt likumsakarīgu uzvaru pirmajā setā ar 6-2.

Otrajā setā Sevastovai vairs nesekmējās tik labi. Latvijas tenisiste trīsreiz tika nobreikota, kamēr Francijas sportiste tikai vienreiz zaudēja savu servi. Parmentjē izcīnīja uzvaru setā, kas nozīmēja mača turpinājumu pēdējā - trešajā - setā.

Tādējādi uzvarētāja tika noskaidrota izšķirošajā - trešajā - setā, ko Sevastova iesāka pārliecinoši, jo viņa divreiz nobreikoja pretinieci un panāca 4-1. Tiesa, pēcāk Latvijas sportiste tik sekmīgi vairs nespēlēja, jo ar diviem breikiem pēc kārtas jau atbildēja pretiniece, kura līdz ar to panāca neizšķirtu. Sevastova gan ļoti svarīgajā devītajā geimā atkal lauza Parmentjē servi, kas viņai turpinājumā ļāva servēt par uzvaru šajā cīņā.

To Sevastova arī veiksmīgi paveica, neļaujot pretiniecei uzvarēt nevienā izspēlē un setā triumfējot ar 6-4, kas nozīmēja uzvaru arī visā spēlē.

Abām tenisistēm šī bija pirmā savstarpējā spēle.

Pašlaik 32 gadus vecā Parmentjē vislabāko sniegumu šogad demonstrēja aprīlī "International" turnīrā Stambulā, kur viņa aizkļuva līdz finālam, pieveicot slovēņu sportisti Polonu Hercogu.

Tikmēr Sevastova svētdien triumfēja Bukarestes WTA "International" sacensībās, šādas raudzes turnīra finālā spēlējot otro reizi šajā sezonā, jo par trofeju cīnījās arī Maljorkā. Starp turnīriem Maljorkā un Bukarestē viņa aizvadīja neveiksmīgas sacensības Lielbritānijā, Īstbornas WTA "Premier" turnīrā apstājoties otrajā kārtā, bet Vimbldonas čempionātā ciešot zaudējumu pirmajā mačā.

Abas tenisistes karjeras laikā izcīnījušas pa trim WTA tituliem.

Maskavas turnīrā piedalās divas tenisistes, kuras WTA rangā ir augstāk par Sevastovu - vāciete Jūlija Gērgesa, kura atrodas desmitajā vietā, un krieviete Darja Kasatkina, kura ieņem 13.pozīciju.

Turnīrs ar nosaukumu "Moscow River Cup" norisinās pirmo reizi vēsturē un tas tiek aizvadīts uz māla kortiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu