Padomju kino seksa simbolam Ivaram Kalniņam 70

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Aktierim Ivaram Kalniņam 1. augustā paliek 70 gadu. Šo dienu aktieris svinēs kopā ar draugiem un kolēģiem Otrajā starptautiskajā teātra un kino mūzikas festivālā “Jūras Pērle”, kas no 30. jūlija līdz 3. augustam norisinās Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē. 

Viņu pelnīti uzskatīja par padomju kino lielāko seksa simbolu, pielūdzējas no dažādām valstīm sekoja viņam visur, bet vīrieši velti centās imitēt viņa juteklisko akcentu. Rīgas lepnums, “latviešu Pīrss Brosnans” – Kalniņš vienmēr bija nepārspējams un elegants “rietumu parauga” dumpinieks: jaunībā spēlēja rokgrupās, dziedāja, dejoja, nēsāja garus matus un bikses ar platiem galiem. Un gluži dabīgi nolēma saistīt savu dzīvi ar mākslu, absolvējot Vītola Latvijas valsts konservatorijas aktieru nodaļu. Savas karjeras laikā Kalniņš veiksmīgi piedalījās gan teātra uzvedumos, gan arī filmās, no kurām daudzas ir iekļautas padomju un Latvijas kino “zelta” krātuvītē. Runājot par Kalniņa darbiem, nevar nepieminēt filmas “Vālodzīte” (1972), “Uzticamais draugs Sančo” (1975), “Teātris” (1978), “Personisko drošību negarantēju…” (1980), filmu - opereti “Silva” (1981), “Laiks mīlēt” (2002), seriālus “Drongo” (2002), “Aizmirstais” (2011) un vēl atsevišķi – “Ziemas ķiršus” (1985), kas, nenoliedzami, ir viena no vispieprasītākajām padomju melodrāmām.

Iemīļotā Latvijas aktiera jubilejai veltītajā vakarā pasākuma viesi dzirdēs dziesmas un mūziku no kinofilmām un mūzikliem, kuros aktieris ir piedalījies. Pasākuma viesi varēs ne tikai apsveikt Kalniņu, bet arī skatīt citus viņa leģendāros kolēģus – Krievijas un Latvijas aktierus. 

“Ivars Kalniņš ir viens no spilgtākajiem sava laika aktieru Olimpa pārstāvjiem. Mēs esam ļoti priecīgi, ka festivāla “Jūras Pērle” laikā varēsim apsveikt šo brīnišķīgo mākslinieku jubilejā, kā arī atgādināt pasākuma viesiem par filmām, kuras, mūsuprāt, būtu vērts noskatīties,” stāsta producentu firmas Amber Way vadītāja Ilona Anna Kuzņecova. 

Festivāla biļetes pieejamas Biļešu serviss kasēs un interneta vietnēs www.bilesuserviss.lv un www.jurasperle.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu