Tramps atliek Putina vizīti uz nākamo gadu (1)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SIPA/Scanpix

ASV prezidents Donalds Tramps trešdien atlika Krievijas prezidenta Vladimira Putina vizīti Vašingtonā uz nākamo gadu, pastiprinoties aicinājumiem izpaust sīkākas detaļas par Trampa un Putina sarunām aiz slēgtām durvīm viņu Helsinku samitā.

Tramps, kurš ticis kritizēts par plānoto uzaicinājumu Putinam šoruden apmeklēt Balto namu, izvēlējās atlikt šo vizīti uz 2019.gadu.

Jaunais samits ar Putinu tiek atlikts, līdz īpašais izmeklētājs Roberts Millers būs pabeidzis izmeklēšanu par Maskavas iejaukšanos ASV prezidenta vēlēšanās 2016.gadā, informēja ASV prezidenta padomnieks nacionālās drošības jautājumos Džons Boltons.

ASV likumdevēji, kā arī ASV sabiedrotie pasaulē, vēlas uzzināt detaļas par Trampa un Putina tikšanos aiz slēgtām durvīm 16.jūlijā, tai skaitā to, vai Tramps nav devis kādus slepenus solījumus Putinam vai noslēdzis vēl neizpaustas vārdiskas vienošanās.

Gan republikāņi, gan demokrāti ir raksturojuši Trampa sniegumu šajā samitā kā ASV interešu nodevību un kā pārāk samierniecisku attieksmi pret Putinu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu