Pārdod Vormsātes pili, kuras teritorijā atrodas lielākais ošu parks Baltijā (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Starlex

Pārdošanā nekustamo īpašumu sludinājumu portālā City24.lv ir izlikts Vormsātes pils komplekss, ko ieskauj lielākais, senākais un arīdzan ainaviskākais ošu parks Baltijā, bet teritoriju šķērso Kurzemes straujākā upe Šķērvelis (zināma arī kā Nīkrāce un Šķērdule). Pils kompleksa īpašnieks pārdod visu, kas ietilpst tās teritorijā, tajā skaitā, arī pirts ēku upes krastā, dīķus zivju audzēšanai un zemi ar kopējo platību 20,37 hektāri.

Vormsātes pils ir izvietota vienā no skaistākajām un zaļākajām Kurzemes apkaimēm un to ieskauj milzīgs, neskaitāmus vēsturiskus notikumus piedzīvojis ošu parks. Tas atzīts par lielāko un senāko ošu parku Baltijā, un ir reģistrēts vairākos parku un dārzu katalogos.

Pils, kuras kopējās platība ir 1600 kvadrātmetri, tika uzcelta 1568. gadā, bet 18.gadsimtā arhitekts, kuram tā tolaik piederēja, ēku rekonstruēja. 1905.gadā tā tika nodedzināta, bet pēcāk – atkal atjaunota, maksimāli saglabājot ēkas sākotnējo veidolu.

Pašas Vormsātes pils teritorijā kādreiz bijusi vīna darītava ar pagrabu un dzeramo avotu. Un vēl interesanti, ka pēc pils vēsturiskajiem arhīva datiem, tā agrāk piederējusi slavenām baltvāciešu dzimtām.

Foto: Starlex

Vormsātes pils komplekss atrodas Nīkrāces pagastā, vienu kilometru pirms Nīkrāces un 168 kilometru attālumā no Rīgas.

Pils teritoriju šķērso straujā upe Šķērvelis, kas 2009. gadā tika nominēta kā tīrākā upe Latvijā.

Foto: Starlex

Vormsātes pils kompleksā ietilpst arī divi dīķi, kas ir paredzēti foreļu audzēšanai, stallis, siena un malkas šķūnis, garāža trīs automašīnām, dārzs, 100 kvadrātmetru plaša dārzeņu glabātuve un dārznieka māja ar kopējo platību 200 kvadrātmetri. Teritorijā atrodas arī 80 metrus dziļš dziļurbums.

Foto: Starlex

Nenoliedzami, šī vieta ir īsta dabas vērtību un senu mantojumu glabātuve, kur katra vēja plūsma cauri mežiem un ošu kokiem liecina par vietas vēsturisko gaisotni.

Plašāku informāciju par Vormsātes pils kompleksu un iespēju to iegādāties meklē šeit.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu