Audi prezentē otrās paaudzes Q3

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Audi

Lielāks, ietilpīgāks, ar uzlabotu balstiekārtu un plašiem informācijas, un izklaides sistēmas risinājumiem – tāds ir otrās paaudzes Audi Q3, kas dīleru salonos Latvijā nonāks 2018. gada nogalē.

Citādāks, bet aizvien skaidri atpazīstams kā Audi, ir arī jaunās paaudzes Q3. Tam ir jauna dizaina radiatora reste ar astoņiem stūriem, kā arī trīs dažādu priekšējo lukturu (tai skaitā Matrix LED bloku) izvēles iespēja, kas veido automobiļa seju.

Salīdzinot ar priekšgājēju, jaunais Q3 ir pieaudzis gandrīz visos izmēros. 4485 milimetrus garš, 1856 milimetrus plats un 1585 milimetrus augsts. Riteņu garenbāze, kas ir pagarināta par 77 milimetriem, nodrošina papildu ietilpību salonā. Aizmugurējos sēdekļus iespējams bīdīt 150 milimetru diapazonā. Atkarībā no aizmugurējo sēdekļu un atzveltņu pozīcijas, bagāžas nodalījuma ietilpība ir no 530 līdz 1525 litriem. Papildu komplektācijā pieejams arī elektrisks bagāžas nodalījuma vāks, ko iespējams atvērt un aizvērt arī ar kājas pašūpošanu zem bampera.

Q3 vadības un ekrānu koncepts ir ticis pilnībā pārveidots. Audi ir atteicies no analogā mērinstrumentu paneļa. Pat standarta komplektācijā pieejams digitāls panelis ar 10,25 collu ekrānu, ko autovadītājs kontrolē, izmantojot daudzfunkcionālo stūri. Tāpat vadītāja rīcībā ir 10,1 collas liels skārienjūtīgais ekrāns. Intuitīvo pārvaldes konceptu ar tā skaidro izvēlnes struktūru papildina runas balss kontrole, kas saprot brīvi veidotu tekstu, uzdod jautājumus, ja nepieciešams, pieļauj labojumus un piedāvā izvēles iespējas.

Audi Q3
Audi Q3 Foto: Audi

Adaptīvā kruīza kontrole ir asistentu sistēmas centrālais elements. Tā apvieno Adaptive Speed Assist, Traffic Jam Assist un Active Lane Assist sistēmu funkcijas. Tādējādi autovadītājam tiek nodrošināta lielāka kontrole, būtiski uzlabojot ērtības garos braucienos. Audi Q3 arī atvieglo manevrēšanu, pateicoties četrām 360 grādu kamerām. Tās lielajā ekrānā uzrāda SUV apkārtni un autovadītājs var arī sekot līdzi manevriem, ko veic Park Assist sistēma, kas automātiski automašīnu pavada no stāvvietas līdz autovadītājam. Ja autovadītājs vēlas izbraukt no paralēlās stāvvietas vai šauras iebrauktuves, tiek aktivizēta Cross Traffic Assist sistēma. Lane Change Warning sistēma uzrauga automobiļa aklo zonu.

Audi jauno Q3 piedāvās ar trim dažādiem benzīna un vienu dīzeļdzineēju. Pieejamo motoru jauda variē no 150 ZS līdz 230 ZS.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu