Dietoloģe Lolita Neimane atzīstas, ka palaidusies un tikusi pie liekajiem kilogramiem (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Paula Čurkste/LETA

Rīgas Stradiņa universitātes Sporta un uztura katedras lektore, studiju programmu Uzturs un Uzturzinātne vadītāja, Latvijas Diētas un uztura speciālistu asociācijas prezidente Lolita Neimane sarunā ar žurnālu “Ievas Veselība” pastāstīja, ka pēdējā laikā nav ņēmusi vērā savas karjeras laikā iegūtās zināšanas un pieņēmusies svarā.

“Atzīšos, arī es šobrīd neesmu līdz galam apmierināta ar savu svara, visu laiku daudz darba, un es biju palaidusi grožus vaļīgāk. Katram jau tas ir citādāk, bet man būtisks klikšķis ir tad, ja es veikalā mēra drēbes un saprotu - tā, šis man vairs nepatīk! Un es zinu, ka varu saņemties un ka tos kilogramus dabūšu nost. Bet ir nopietni jāsaņemas, jo manā vecumā man ikdienā vajag par 600 kalorijām mazāk nekā savulaik. Man svars sāk samazināties, kad es ikdienā ēdu dārzeņus, paniņas, liesu kefīru un vājpiena biezpienu,” izdevumu informēja dietoloģe.

Kā zināms, šovasar Latvijas grāmatnīcu plauktos nonāca grāmata “Lolitas labākās receptes”, kurā autore stāsta par to, kā pēdējās desmitgadēs mainījušies mūsu priekšstati par veselīgu uzturu. Tajā koncentrētas arī galvenās atziņas un svarīgākie pieturpunkti par to, kā orientēties dažādajos pareiza uztura konceptos un atrast savu ceļu uz veselīgu uzturu, kas ne vien sniedz visu organismam nepieciešamo, bet arī palīdz saglabāt optimālas ķermeņa formas.

Grāmatas četras daļas veltītas katra savai sezonai. Katru sezonu noslēdz mazkaloriju recepšu apkopojums, uzsvaru liekot uz sezonā pieejamajiem produktiem.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu