Sevastova turpina uzvaru sēriju un iekļūst ceturtdaļfinālā (2)

Maskavas WTA turnīrs
LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Latvijas sieviešu tenisa otrā rakete Anastasija Sevastova ceturtdien Maskavā WTA "International" turnīra otrajā kārtā ar 6-2, 6-7 (5:7), 6-4 uzvarēja rumānieti Irinu Mariju Baru, tādējādi iekļūstot šo sacensību ceturtdaļfinālā.

Sevastova uzvarējusi jau septiņās spēlēs pēc kārtas.

Par ceturtdaļfināla sasniegšanu turnīrā ar trešo numuru izliktā Sevastova nopelnījusi 60 WTA ranga punktus. Nākamajā mačā viņa tiksies ar sacensību piekto numuru Aļaksandru Sasnoviču no Baltkrievijas (WTA rangā 42.vieta), kura savā otrās kārtas mačā ar 7-5, 6-2 apspēlēja krievieti Jevgeņiju Rodinu (WTA 84.)

Spēles ievadā abas tenisistes pirmajos divos geimos spēja nosargāt savas serves, bet pēc tam iniciatīva pārgāja Sevastovas pusē, kura divas reizes pēc kārtas lauza Baras servi un izvirzījās vadībā ar 5-1. Tiesa, tam visam pa vidu rumāniete neizmantoja divas breikbumbas, kas būtu padarījis cīņu līdzvērtīgāku. Latvijas tenisiste veiksmīgi noslēdza pirmo setu savā labā, uzvarot tajā ar 6-2.

Otro setu Sevastova iesāka ļoti pārliecinoši, jo viņa izvirzījās vadībā ar 3-0, turklāt bija ieguvusi divu breiku pārsvaru. Tiesa, ceturtajā geimā Latvijas pārstāve, ieguvusi 40:0 vadību pie savas serves, sāka spēlēt pavirši, kā rezultātā Bara tika pie pirmā breika šajā mačā. Arī nākamajā geimā rumāniete izrādīja sīvu pretestību, jo Sevastova, esot vadībā ar 40:15, ieguva divas breikbumbas, kuras pretinieces atspēlēja un nosargāja savu servi.

Bara bija atguvusies, jo sestajā geimā viņa atspēlēja arī otro breiku un panāca neizšķirtu 3-3. Tiesa, uzreiz pēc tam Sevastovas sniegums manāmi uzlabojās, jo viņa bez grūtībām lauza pretinieces servi, neļaujot rumānietei uzvarēt pat vienā izspēlē. Latvijas tenisiste desmitajā geimā varēja izservēt setu un šo maču, tomēr tas viņai neizdevās, jo Bari izmantoja otro no divām breikumbām, panākdama 5-5.

Sevastova tika pie vēl vienas iespējas izservēt šo maču, jo 11.geimā viņa vēlreiz nobreikoja pretinieci, taču atkal bija nesekmīga, jo Bara spēlēja teicami un vēl vienu reizi lauza Latvijas tenisistes servi. Līdz ar to otrā seta liktenis izšķītās taibreikā. Lai arī Sevastova guva pirmo punktu, iniciatīvu ieguvusī Bara atbildēja ar pieciem punktiem pēc kārtas. Tiesa, pēc tam jau raksturu parādīja Sevastova, kura panāca 5:5, bet Bara veiksmīgi uzvarēja divās nākamajās izspēlēs un triumfēja otrajā setā.

Iniciatīva acīmredzami bija pārgājusi Baras pusē, kura jau izšķirošā - trešā - seta pirmajā geimā lauza Sevastovas servi, bet turpinājumā abas tenisistes cīnījās līdzvērtīgi, Latvijas pārstāvei neizdodoties atspēlēt breiku. Pēc piektā geimā Sevastova gan pieprasīja medicīnisko pārtraukumu, kas ievērojami ievilkās. Latvijas sportistei bija problēmas ar kreiso kāju, tomēr, atgriezusies kortā, viņa lauza Bari servi, tādējādi izlīdzinot rezultātu trešajā setā.

Latvijas tenisiste šo maču tomēr spēja novest līdz uzvarai par spīti saainojumam, jo svarīgajā desmitajā geimā viņa ieguva trīs breikbumbas, kas vienlaikus bija arī mačbumbas un izmantoja pirmo no tām, trešajā setā triumfējot ar 6-4.

Šī turnīra pirmajā kārtā Sevastova nepārliecinoši 6-2, 3-6, 6-4 uzvarēja Francijas sportisti Paulīni Parmentjē, kura ir planētas 70.rakete.

Savukārt Bara, kura WTA rangā ieņem vien 140.vietu, pamatturnīra pirmajā kārtā ar 6-0, 6-3 pārliecinoši pārspēja reitinga 98.vietā esošo krievieti Jekaterinu Aleksandrovu. Iepriekš rumāniete nepārvarēja Maskavas turnīra kvalifikāciju, tomēr pamatsacensībās iekļuva kā "laimīgā zaudētāja".

Sevastova un Bara savā starpā līdz šim nebija spēkojušās.

Pašlaik 23 gadus vecā Bara līdz šim savas karjeras laikā ar lieliem sasniegumiem nav izcēlusies. Viņa spējusi iegūt astoņus zemākas raudzes Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) turnīru titulus, bet šomēnes viņai izdevās aizkļūt līdz savās mājās notikušā Bukarestes WTA "International" turnīra otrajai kārtai, iepriekš pārvarot arī kvalifikāciju.

Zīmīgi, ka tieši šajā turnīrā Sevastova pagājušajā nedēļā izcīnīja savu trešo WTA titulu karjerā.

Gana veiksmīgais sniegums Bukarestē Barai ļāvis šonedēļ pasaules rangā sasniegt 140.vietu, kas ir viņas karjeras rekords. Tieši sacensības dzimtenē rumānietei bija pirmā reize šosezon, kad viņa sasniedza WTA pamatturnīru - līdz ar to pašreizējā bilance šogad ir divas uzvaras un divi zaudējumi.

Zīmīgi, ka tās rumānietes karjerā WTA tūrē ir vienīgās uzvaras, jo līdz šim viņas bilance ir divi panākumi un četri zaudējumi. Savas karjeras laikā viņa vēl nebija spēlējusi ar kādu no pasaules ranga pirmā divdesmitnieka tenisistēm.

Sevastova svētdien triumfēja Bukarestes WTA "International" sacensībās, šādas raudzes turnīra finālā spēlējot otro reizi šajā sezonā, jo par trofeju viņa cīnījās arī Maljorkā. Starp turnīriem Maljorkā un Bukarestē viņa aizvadīja neveiksmīgas sacensības Lielbritānijā, Īstbornas WTA "Premier" turnīrā apstājoties otrajā kārtā, bet Vimbldonas čempionātā ciešot zaudējumu pirmajā mačā.

Maskavas turnīrā piedalās tikai divas tenisistes, kuras WTA rangā ir augstāk par Sevastovu - vāciete Jūlija Gērgesa, kura atrodas desmitajā vietā, un krieviete Darja Kasatkina, kura ieņem 13.pozīciju.

Turnīrs ar nosaukumu "Moscow River Cup" norisinās pirmo reizi vēsturē un tas tiek aizvadīts uz māla kortiem.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu