Porsche iepazīstina ar jauno Macan

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Porsche

Šanhajā pasaules debiju piedzīvojis atjauninātais Porsche Macan. 2014.gadā tirgū laistajam kompaktajam SUV tagad ir ievērojami uzlabota konstrukcija, ērtums, savienojamība un braukšanas dinamika.

LED priekšējie lukturi un jauna pakaļējā gabarītgaismas josla standarta aprīkojumā

Ar vairākiem pārdomātiem virsbūves pārveidojumiem jaunais Macan tagad izskatās sportiskās un modernāks. Daudzas detaļas atspoguļo modeļu 911 un 918 Spyder veidolu. Jo īpaši tas izceļas apgaismojumā: jaunā Macan standarta aprīkojumā ir priekšējie lukturi ar LED tehnoloģiju. To piedevām var tālāk optimizēt, izmantojot Porsche dinamisko apgaismojuma sistēmu Plus (PDLS), lai adaptīvi vadītu gaismas sadali. Macan priekšdaļa ir rūpīgi pārstrādāta, tāpēc tā tagad izskatās vēl platāka, savukārt aizmugures plašās pārveides pamatā ir iepriekšējā modeļa elegantais siluets. Trīsdaļīgā, telpiskā LED gabarītgaismas josla ir vēl viens tipisks Porsche noformējuma elements auto aizmugurē. Arī bremžu signāllukturu četrpunktu konstrukcija atspoguļo zīmola identitāti.

Jaunas papildaprīkojuma iespējas: GT sporta stūre, jonizators un satiksmes sastrēgumu palīgsistēma

Saikne ar 911 pastiprinās jaunā Macan salonā ar papildaprīkojumā pieejamo GT stūri. Papildaprīkojuma Sports Chrono pakotnē Macan parādās arī stūrē iebūvētais režīmu slēdzis un poga Sport Response. Porsche ir paplašinājis komforta papildaprīkojuma iespēju sarakstu ar apsildāmu vējstiklu un jonizatoru, lai uzlabotu gaisa kvalitāti salonā. Jaunās virsbūves krāsas, piemēram, „Miami Blue” zila, „Mamba Green Metallic” zaļa, „Dolomite Silver Metallic” sudraba un „Crayon” pelēcīgā, apvienojumā ar jaunajām salona aprīkojuma pakotnēm tagad padara Macan vēl vairāk pielāgojamu nekā jebkad agrāk.

Porsche ir izmantojis jaunā Macan izmaiņas, lai paplašinātu tā palīgsistēmu klāstu. Jaunā satiksmes sastrēgumu palīgsistēma, kas ietver adaptīvo kruīza kontroli, nodrošina komfortablāku un mazāk saspringtu braukšanu ar ātrumu līdz 60 km/h. Ar to auto ne tikai daļēji automatizēti paātrinās un bremzē, bet arī palīdz stūrēt.

11 collu skārienekrāns un pilnīga savienojamība

Ar jauno Porsche komunikācijas sistēmu (PCM) Macan piedāvā pilnīgu savienojamību un neskaitāmas digitālās funkcijas. Full-HD skārienekrāns virs tipiskās Porsche izvirzītās viduskonsoles ir palielināts no septiņām līdz vienpadsmit collām un vienlaidus iekļauts jaunizveidotajā kontrolmērinstrumentu panelī. Tāpat kā modeļos Panamera un Cayenne informatīvi izklaidējošās sistēmas lietotāja saskarni var pielāgot, izmantojot iepriekšdefinētus elementus. Arī ventilācijas atveres ir pārveidotas un tagad atrodas zem centrālā ekrāna.

Katrā Macan ir ierīkots modulis Connect Plus, kas visus automobiļus ar standarta aprīkojumu pilnīgi savieno ar tīmekli. Šis modulis uztur dažādas digitālās funkcijas un pakalpojumus, piemēram, balss vadību un reāllaika ceļu satiksmes informāciju, kas ir daļa no standarta tiešsaistes navigācijas sistēmas. Viens no šīs sistēmas galvenajiem elementiem ir savienojums „Here Cloud” reāllaika ceļu satiksmes datus. Papildus tam, izmantojot jauno lietotni „Offroad Precision”, ir iespējams ierakstīt un analizēt Macan bezceļu braukšanas pieredzi.

Optimizēta šasija ar jaunām riepām un diskiem

Ar optimizēto šasiju jaunais Macan nostiprina sportiskās pozīcijas kompakto SUV segmentā. Šasijas regulējums nodrošina pastiprinātu neitralitāti, vienlaikus saglabājot stabilitāti un uzlabojot komfortu. Lai gan SUV segmentam neraksturīgi, Macan joprojām ir jauktas riepas ar atšķirīgu platumu uz priekšējās un pakaļējās ass. Tāpat kā Porsche sporta automobiļiem šāds izkārtojums ļauj autovadītājam braukšanas dinamikas nodrošināšanai pilnīgi izmantot pilnpiedziņas vilces pārvaldības sistēmu (PTM). 

Kā minēts, Porsche Macan tirgū tika laists 2014.gadā. Kopš tā laika visā pasaulē realizēti vairāk nekā 350 tūkstoši modeļa eksemplāru. Sevišķi populārs šis auto ir Ķīnā, kur piegādāti vairāk nekā 100 tūkstoši Macan. Šanhajā prezentētais modelis tiks piedāvāts tikai Ķīnas tirgū. Citi modeļi un tirgi sekos šī gada laikā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu