Dirty Deal teātris uzsāk jauno teātra sezonu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Amoliņš

Dirty Deal teātris, atsākot sezonu jaunajās mājās - Talsu ielā 1, Āgenskalnā, aicina skatītājus doties kopīgos jaunas pieredzes meklējumos.

8. un 9. augustā, kā arī 29. un 30. septembrī skatītāji tiek aicināti uz Mārča Lāča izrādi - lekciju “Dzimumzīme”, kas savu pirmizrādi piedzīvoja aizvadītās sezonas noslēgumā. Izrāde nojauc maldīgos priekšstatus par seksu un mīlestību, izaicinot skatītāju piedzīvot neordināru cilvēka seksualitātes un dzimumdzīves analīzi uz teātra skatuves. Ar “Solona kluba” ekspertiem kopā veiktie antropoloģiskie pētījumi un paraugdemonstrējumu leļļu teātra estētikā paver durvis uz pasauli, kuru iespējams iepriekš būsiet redzējuši tikai pa atslēgas caurumu.

27., 28., 29. un 30.augustā DDT piedāvā Ingas Tropas un Justīnes Kļavas izrādi “Dvēseļu utenis”, kas vēsta par sešiem Latvijā dzīvojošiem dažādu tautību studentiem, dekonstruējot iepriekšējo paaudžu radītos mītus par nacionālo identitāti. Izrāde nominēta Spēlmaņu nakts balvai kā Gada mazās formas izrāde, Gada sasniegums oriģināldramaturģijā un vēl 6 nominācijās.

Septembra sākumā teātra jaunākos skatītājus gaidīs Spēlmaņu nakts balvai nominētā izrāde “Lidojošais šķīvītis” (rež. Kārlis Krūmiņš). Izrāde ir ceļojums uz nezināmām planētām, iepazīstinot skatītājus ar dažādiem zinātnes atklājumiem un astronomijas teorijām. Apskatot citplanētiešu meklēšanu gan kā zinātnisku, gan sociālu fenomenu, izrāde rosinās būt atvērtiem jaunām zināšanām, kā arī kritiski atšķirt īstenību no izdomājumiem.

Jau pavisam drīz skatītājus sagaida arī divas pirmizrādes – augusta otrajā pusē “Latvijas plānošanas institūts” (rež. Paula Pļavniece) un jaunās režisores Māras Gaņģes vizuālā teātra estētikā veidotā izrāde “Aklā zona” septembra beigās.

8., 9. augusts “Dzimumzīme” (rež. Mārcis Lācis)

21., 22., 23., 24. augustā “Latvijas plānošanas institūts” (rež. Paula Pļavniece)

27., 28., 29., 30.augusts “Dvēseļu utenis” (rež. Inga Tropa)

1., 2. septembrī “Zvērīgā mīla” (rež. Mārcis Lācis)

2. septembrī “Lidojošais šķīvītis” (rež. Kārlis Krūmiņš)

15. septembrī “Būt nacionālistam” (rež. Valters Sīlis)

20., 21. septembrī “Aklā zona” (rež. Māra Gaņģe)

29., 30. septembrī “Dzimumzīme” (rež. Mārcis Lācis)

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu