Orbāns pārliecināts, ka zaudētu amatu, ja īstenotu Merkeles bēgļu politiku

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns intervijā vācu laikrakstam "Bild" paudis pārliecību, ka, ja viņš kopētu Vācijas kancleres Angelas Merkeles bēgļu politiku, savu amatu būtu jau zaudējis.

"Ja es būtu īstenojis tādu bēgļu politiku kā jūsu kanclere, tauta padzītu mani no amata tajā pat dienā," piektdien publicētajā intervijā sacīja premjers.

Ungārijas valdība centusies pasargāt valsti no nelegālo imigrantu pieplūduma, īstenojot arvien stingrāku kursu šajā jomā, un ir noraidījusi pieeju, kas paredz šai problēmai rast risinājumu Eiropas Savienības (ES) mērogā.

"Imigrācijas politika nav ES kopējais uzdevums. Tas ir nacionāls jautājums katrai individuālai dalībvalstij. Kopš 2015.gada ir veikti mēģinājumi padarīt to par kopīgu uzdevumu, un tie ir cietuši neveiksmi," sacīja Orbāns.

ES ārējās robežas migrantiem ir jāslēdz, uzsvēra premjers. "Nevienu nedrīkst ievest vai ielaist."

"Katrs izglābtais cilvēks ir jānogādā atpakaļ Āfrikā," viņš piebilda.

Orbāns iepriekš paudis nopēlumu Merkeles 2015.gada septembra lēmumam atvērt Vācijas robežas migrantiem, no kuriem daudzi palika iestrēguši Ungārijā.

Merkele vairākkārt kritizējusi Ungārijas valdību par tās nevēlēšanos pakļauties ES kvotu sistēmai, kas paredz sadalīt ieceļojušos migrantus pa visām bloka dalībvalstīm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu