Uzieti 2,2 miljoni kontrabandas cigarešu un 5283 litri alkohola (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: VID

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvalde atradusi 2,2 miljonus kontrabandas cigarešu un 5283 litrus alkohola, aģentūru LETA informēja VID.

2018. gada jūlijā Eiropas Savienības Tiesu sadarbības vienības ("Eurojust") koordinētu tiesiskās sadarbības pasākumu ietvaros VID Nodokļu un muitas policijas pārvalde ar Lietuvas Muitas kriminālpārvaldi vienlaikus abās valstīs - Latvijā un Lietuvā veica procesuālās darbības, lai atklātu un apturētu cigarešu kontrabandu.

Procesuālās darbības tika īstenotas pamatojoties uz Nodokļu un muitas policijas pārvaldē un Lietuvas Muitas kriminālpārvaldē uzsāktajiem kriminālprocesiem par cigarešu kontrabandu. Latvijā tika veiktas astoņas kratīšanas Rīgā, Rīgas rajonā un Daugavpilī.

Kratīšanu laikā tika izņemtas 2 200 000 kontrabandas cigaretes "Minsk Capital Super Slims" un "NZ Gold Super Slims" ar Baltkrievijas akcīzes markām, 5283 litra pudeles ar caurspīdīgu šķidrumu ar alkoholam līdzīgu smaržu ar uzrakstu "Svajak Vodka, alc 40% Platinum", 52 logu ailes, kas bija pielāgotas kontrabandas cigarešu noslēpšanai, portatīvie datori, planšete un dažādi dokumenti.

Eiropas Savienības Tiesu sadarbības vienības ("Eurojust") koordinētie izmeklēšanas pasākumi tika veikti par 2017. gada novembrī izdarītajiem noziedzīgiem nodarījumiem Latvijā, kad Lietuvas pilsonis rīkojās saskaņoti ar citām personām organizētā grupā, nodarbojās ar tabakas izstrādājumu - cigarešu kontrabandu lielā apmērā.

Lietuvas pilsoņi kontrabandas ceļā ievestās cigaretes ar Baltkrievijas akcīzes markām glabāja kādā nomātā noliktavā Latvijā, uz kuru tika piegādātas arī legālas preces - plastikāta logi no Polijas. Pēc stikla pakešu demontāžas noliktavas telpā starp rāmjiem tika ieliktas cigaretes, kas kontrabandas ceļā nogādātas Eiropas Savienības valstīs. Pēc cigarešu saņemšanas logu rāmji tika nosūtīti atpakaļ uz Latviju, lai atkārtoti tos izmantotu kontrabandas cigarešu pārvadāšanai.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu