Kas padara iPhone par kulta preci: dod lietotājiem to, ko viņi vēlas (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Funkcionalitāte, ātrdarbība, stabilitāte – ar šīm lietām mēdz lepoties teju ikviens viedtālruņu ražotājs, tomēr tikai daži zīmoli iekļūst kulta preču statusā. Kā tehnoloģiju gigantam “Apple” nemainīgi izdodas saglabāt līderpozīcijas, pētīja mobilo sakaru operatora BITE tehnoloģiju eksperts Dainis Dembovskis.

“iPhone” viedtālruņi, tieši tāpat kā citi kompānijas “Apple” radītie produkti, ir viegli lietojami. Un ražotājs ir pārliecināts ka tie dos lietotājam to, ko viņi vēlas.

Latvijā, līdzīgi kā citviet pasaulē, pārdošanas hits ir “iPhone X”, kas pasaules prezentāciju piedzīvoja pērnā gada rudenī. Šim modelim ir liels, kvalitatīvs OLED ekrāns, veiksmīga sejas atpazīšanas sistēma, labas foto iespējas, bezvadu uzlāde, kā arī uzlabots dizains, piemēram, no ekrāna ir pazudusi sākumpoga.

“BITES pārdošanas dati apliecina tendenci, ka viedtālruņu tirgū liela uzmanība tiek pievērsta t.s. premium segmentam. Lietotājiem nav iebildumu maksāt augstāku cenu par kvalitatīvām ierīcēm, mainīt tās retāk, tāpēc pieprasījums pēc šā segmenta telefoniem pieaug. Piemēram, kopš pērnā gada jūlija, kad kļuvām par “Apple” oficiālo partneri, “iPhone” viedtālruņu pārdošanas apjomi BITĒ ir dubultojušies,” uzsver Dembovskis.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu