Kas padara iPhone par kulta preci: drosme un paļaušanās

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Funkcionalitāte, ātrdarbība, stabilitāte – ar šīm lietām mēdz lepoties teju ikviens viedtālruņu ražotājs, tomēr tikai daži no zīmoliem iekļūst kulta preču statusā. Kā tehnoloģiju gigantam “Apple” nemainīgi izdodas saglabāt līderpozīcijas, pētīja mobilo sakaru operatora BITE tehnoloģiju eksperts Dainis Dembovskis.

Stīvs Džobss iedibināja tradīciju, ka “Apple” inženieri produktus rada, primāri domājot par sevi, tāpēc tiem jābūt īpaši inovatīviem, kvalitatīviem – tādiem, kurus viņi paši gribētu pirkt un lietot.

Interesanti, ka teju visus jaunos programmproduktus “Apple” drosmīgi nodod lietotājiem beta versijās, tā ļaujot viņiem iesaistīties to pilnveidošanā. Piemēram, operētājsistēmas “iOS12” beta versija lietotājiem pieejama jau kopš šā gada jūnija, lai gan oficiālā tās “pirmizrāde” plānota tikai rudenī.

Šajā operētājsistēmā ir iekļautas vairākas jaunas iespējas, kas varētu kalpot kā papildu motivācija to izmantot. Piemēram, ir mainīta paziņojumu atainošanas kārtība uz ekrāna – tie ir grupēti pēc avota, turklāt klusuma režīmā var atslēgt, lai nakts vidū nav jāmostas no pienākuša e-pasta signāla. Populāro “iPhone X” modeļu īpašnieki tagad var izmantot ne vien “emoji”, bet arī “memoji” – personalizētas, animētas emocijzīmes. Sejas atpazīšanas programmai “Face ID” var pievienot vēl viena cilvēka seju. Savukārt funkcija “Car Play” tagad atbalsta ne vien aplikāciju “Apple Maps”, bet arī “Waze”, “Google Maps” un citas.

Pateicoties “iOS12”operētājsistēmai, “Apple” ir uzlabojis arī vecāku “iPhone” modeļu ātrdarbību. Piemēram, “iPhone 6 Plus” aplikācijas atvērsies par 40%, tastatūra - par 50%, bet kamera - pat par 70% ātrāk.

“Lai gan operētājsistēma “iOS12” jau ir publiski pieejama, jāatceras, kā tā ir tikai beta versija – tā nav pilnīga, tāpēc lietotāji var saskarties ar zināmām neērtībām. Izvēle – gaidīt līdz oficiālajai “iOS12” publicēšanai rudenī vai sākt testēt jaunās iespējas jau tagad – ir katra paša ziņā,” norāda Dembovskis.

Materiāls tapis sadarbībā ar mobilo sakaru operatoru BITE

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu