Oversize, safari jeb šīs vasaras saulesbriļļu stils un mode (1)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Saulesbriļļu pircēji Latvijā seko līdzi pasaules modes tendencēm, tajā pašā laikā pieturoties pie pārbaudītām vērtībām.

Saules stari mūs silda arī šajā nedēļā – par Latvijas vasaru šogad sūdzēties nevaram. Svarīgi atcerēties, ka saule ne tikai ir vitamīna D avots, bet spēj arī kaitēt, īpaši ķermeņa ievainojamākajiem orgāniem – mūsu ādai un acīm. Tieši tāpēc nepieciešamas saulesbrilles, kas spēj acis pasargāt arī vasaras saulainākajās dienās. Tās gan nevajadzētu uztvert tikai kā papildu lietu, ko aizmirst parkā uz soliņa, bet gan kā aksesuāru un stila elementu.

Par to, kā raksturojams vidējais saulesbriļļu pircējs Latvijā, un par pasaules tendenču ienākšanu Latvijā izjautājām briļļu stilisti, “Pasaules Optikas” preču sortimenta vadītāju Agitu Krauzi.

Raksturojiet šā gada saulesbriļļu stila tendences - kas ir ieraugāms uz pasaules skatuves un kas "atnāk" līdz Latvijai?

Gluži tāpat kā ar visu citu, līdzi laikam iet arī saulesbriļļu attīstība. To stils, tāpat kā apģērba mode, ir dažāds, un katrs no mums var atrast sev tīkamāko variantu. Saulesbrilles pašlaik ir topā, un par to ir prieks! Lietojot saulesbrilles, var “nošaut vairākus zaķus ar vienu šāvienu” – būsi pasargāts no kaitīgajiem UV stariem, tajā pašā laikā padarīsi savu koptēlu interesantāku. Piemēram, pašlaik pasaulē aktuālie “Oversized” modeļi, kas šogad ir izteikti smalkos metāla ietvaros ar gaišākām un krāsainām lēcām. Jāsaka, ka šādas saulesbrilles jau ir ierasts nēsāt kā neatņemamu stila aksesuāru arī mākoņainās dienās vai iekštelpās.

Foto: Publicitātes foto

Populāras joprojām ir apaļās jeb noapaļotās formas saulesbrilles, kas ievietotas izteiksmīgos bruņurupuču vai Havannas (brūni raibi dažādu toņkārtu) ietvaros. Tāpat šīs sezonas aktualitāte pasaulē un Latvijā ir mazas smailas kaķacis ar spoguļlēcām vai krāsainām gaišām lēcām, kā arī astoņdesmito gadu stila saulesbrilles - lielas, kantainas sportiskas formas ar košām krāsainam spoguļlēcām.

Foto: TVNET

Pirktākie saulesbriļļu ietvari - klasiski vai "ar odziņu"?

Šobrīd Latvijas tirgū pirktākie saulesbriļļu modeļi kopumā joprojām ir klasiskie. Jāsaka gan, ka ar katru gadu klienti Latvijā arvien vairāk seko līdzi tendencēm uz pasaules modes skatuves, kur nereti parādās arī visai “drosmīgi” modeļi. Nereti, nespējot izlemt, pircēji iegādājas divas saulesbrilles – gan klasiskas, gan kādu neikdienišķāku modeli. Ir virkne klientu, kas ar saulesbriļļu palīdzību vēlas papildināt savu tēlu, lai kopējā plūsmā tiktu pamanīti. Ir arī tādi klienti, kurus tieši jauna saulesbriļļu iegāde iedvesmo uz pārmaiņām.

Foto: TVNET

Pasteļtoņi šovasar topā ne tikai drēbju garderobē, bet arī uz aksesuāru plaukta. Vai arī Latvijā neitrālo briļļu lēcu vietā pircēji iecienījuši tonētos?

Jāsaka, ka šogad pircēji Latvijā joprojām izvēlas klasiskus modeļus gaišākās, neparastākās krāsās - tādā veidā apvienojot modes tendences ar savām vēlmēm. Pasteļtoņi saulesbriļļu tirgū šajā sezonā tik tiešām ir ļoti pieprasīti. Klienti ir ļoti dažādi – daļa katru dienu jautā pēc jaunākās modes tendenču krāsu modeļiem, tāpat joprojām, ir tādi, kas, pielaikojot tonētas saulesbrilles, konstatē, ka tās nepiestāv, un izvēlas košākas vai, tieši pretēji, gaišākas saulesbrilles, kas piestāv vasaras garderobei.

Foto: TVNET
Foto: TVNET

Minējāt, ka uz pasaules modes skatuves redzamas "oversized" brilles - vai arī Latvijas pircēji tās iecienījuši?

“Oversized” saulesbrilles pasaulē tik tiešām šogad ļoti iecienītas. Ir pat veselas saulesbriļļu līnijas, kas piedāvā tikai šāda stila brilles. Arī mūsu optikās pieejami šādi modeļi. Esam gan novērojuši, ka tās pielaiko daudzi apmeklētāji, bet ikdienā nēsāt uzdrošinās tikai retais.

Foto: TVNET

Viss jaunais ir labi aizmirsts vecais! Vai arī ar saulesbrillēm atgriežas retro stiliņš?

Noteikti varu teikt, ka reto siliņš saulesbriļļu piedāvājumā atgriezies jau labu laiku. Modē atgriezušās dažādas astoņdesmito gadu aktualitātes - apaļas, kaķīgas, lielākas un mazākas formas brilles. Iegādājoties šādas brilles, klienti vēlas papildināt garderobi ar stilīgu aksesuāru. Pēdējā laikā ļoti pieprasīti ir apaļie vai noapaļotie modeļi – ar dažādu krāsu lēcām un spoguļlēcām, kas kombinācijā ar retro modeļiem izskatās interesanti. Minēto briļļu valkātājs noteikti tiks pamanīts.

Foto: TVNET

Kā iespējams raksturot vidējo saulesbriļļu pircēju Latvijā - seko līdzi modes tendencēm vai drīzāk ir konservatīvs?

Es teiktu, ka vidējais saulesbriļļu pircējs Latvijā ir izglītots un seko līdzi modes tendencēm, tajā pašā laikā pieturoties pie savas gaumes un prasībām. Mūsdienu informācijas tehnoloģijas, īpaši sociālo tīklu popularitātes pieaugums veicinājis Latvijas pircēju informētību par pasaules tendencēm. Ir klienti, kas optikā ierodas ar jau konkrētām vēlmēm, parādot attēlu un cenšoties atrast identisku vai pēc iespējas līdzīgāku saulesbriļļu modeli. Bieži, ja uz vietas nav kāds konkrēts modelis, to iespējams pasūtīt no tā ražotāja vai atrast patiešām līdzīgu modeli.

Foto: TVNET

Jāsaka, ka liela daļa pircēju ir konservatīvi, gadiem pieturoties pie saviem iemīļotajiem modeļiem. Pateicoties modes daudzšķautņainībai, šīs vēlmes ir iespējams piepildīt. Šķiet, ka šobrīd piedāvāto saulesbriļļu daudzveidība ir tik plaša, ka iespējams apmierināt viskaprīzākā klienta vēlmes.

Interesanti atzīmēt, ka šogad Latvijas tirgū pārliecinoši ienācis jauns saulesbriļļu zīmols “Blackfin”, kas pircējiem piedāvā vieglas un izturīgas brilles, rāmju ražošanā izmantojot tikai titānu. Jāatzīmē, ka zīmolam ir stingras tradīcijas un vērtības – dizaina izstrādāšana notiek tikai Itālijā, tādējādi rūpējoties, lai produktiem būtu augstākā pieejamā kvalitāte.

Foto: TVNET
Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu