Krietni augusi zāļu lieltirgotavu realizācija

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: AFP

Zāļu lieltirgotavas šogad jūnijā Latvijā realizējušas zāles par 36,32 miljoniem eiro, kas ir par 14.2% vairāk, nekā attiecīgajā mēnesī pērn, liecina Zāļu valsts aģentūras dati.

Zāļu lieltirgotavas šogad jūnijā Latvijā realizējušas zāles par 36,32 miljoniem eiro, kas ir par 14,2% vairāk, nekā attiecīgajā mēnesī pērn, liecina Zāļu valsts aģentūras dati.

Savukārt salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi - maiju - zāļu realizācijas apmērs palielinājies par 7,5%.

2018.gada jūnijā zāļu lieltirgotavas Latvijā realizējušas kopumā 3,56 miljonus medikamentu iepakojumu.

Vispārēja tipa aptiekām jūnijā tika pārdoti 3,08 miljoni zāļu iepakojumu 30,89 miljonu eiro vērtībā.

Ārpus Latvijas pārdotas 520 dažāda nosaukuma Latvijas Zāļu reģistra zāles, tai skaitā 249 kompensējamo zāļu saraksta zāles par 14,91 miljonu eiro, kas ir par 3% mazāk nekā maijā.

Vidējā lieltirgotavas realizācijas cena par vienu zāļu iepakojumu jūnijā bija 10,5 eiro. Lielākās izmaiņas vērojamas zālēm cenu diapazonā virs 100 eiro.

Zāļu ražotāji un to pārstāvji jūnijā zāļu cenu pieaugumu deklarējuši četrām zālēm, bet cenas samazinājums deklarēts piecām zālēm. Cenu paaugstinājumu ražotāji pamato ar izejvielu un ražošanas izmaksu pieaugumu.

Aprēķinos par zāļu patēriņu Latvijā netika ņemti vērā dati par zāļu pārdošanas apjomiem no vienas zāļu lieltirgotavas uz citu zāļu lieltirgotavu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu