Olimpiskie čempioni Lidērs un Lange vadīs Ķīnas bobsleja izlasi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Olimpiskie čempioni Pjērs Lidērs no Kanādas un Andrē Lange no Vācijas vadīs Ķīnas bobsleja izlasi, vēsta laikraksts "Freies Wort".

Abi aizvadītajās olimpiskajās spēlēs Phjončhanā strādāja ar mājinieces Dienvidkorejas sportistiem - Lange strādāja ar kamaniņu braucējiem, bet Lidērs vadīja bobsleja komandu, kanādieša audzēkņiem četriniekos izcīnot sudrabu.

Ķīna būs 2022.gada olimpisko spēļu saimniece, četrgades nozīmīgākajām sacensībām ziemas sporta veidos norisinoties Pekinā.

Pašlaik 47 gadus vecais Lidērs 1998.gadā tika kronēts par olimpisko čempionu divniekos, bet astoņus gadus vēlāk viņš izcīnīja sudrabu. Tāpat kanādieša kontā ir divi pasaules čempiona tituli divniekos.

Karjeras laikā viņš 11 reizes triumfējis Pasaules kausa kopvērtējumā, skaitot kopā uzvaras divniekos, četriniekos un abās disciplīnās.

Tikmēr 45 gadus vecais Lange ir četrkārtējs olimpiskais čempions. Vācietis zelta medaļas izcīnīja trīs olimpiskajās spēlēs pēc kārtas - 2002.gadā četriniekos, 2006.gadā abās disciplīnās un 2010.gadā divniekos. Lange ir olimpisko spēļu visu laiku titulētākais bobsleja pilots.

Tāpat vācieša kontā ir astoņi pasaules čempiona tituli. Pasaules kausa kopvērtējumā viņam gan ir par divām uzvarām mazāk nekā Lidēram.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu