Sagaidīts šā gadsimta ilgākais Mēness aptumsums

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Piektdienas vakarā un naktī uz sestdienu Eiropā, Āfrikā, Āzijā, Austrālijā un Indijas okeānā bija vērojams šā gadsimta ilgākais mēness aptumsums, kura pilnā fāze ilga 3 stundas un 55 minūtes. Latvijā aptumsums sākās ap plkst.21:24, taču daudzviet to traucēja saskatīt mākoņi.

Aptumsums bija redzams Eiropā, Āfrikā, Āzijā, Austrālijā un Indijas okeānā. Šo aptumsumu Latvijā varēja novērot gandrīz no paša sākuma, jo tā daļējā fāze sākās plkst.21.24, pilnā fāze - plkst.22.30, bet aptumsuma maksimālā fāze bija plkst.23.22.

Jau ziņots, ka Latvijas ziemeļos 11.augustā būs redzams daļējs Saules aptumsums. Kaut arī Rīgā šis Saules aptumsums nebūs redzams, ar pavisam mazu fāzi to varēs novērot Kurzemes un Vidzemes ziemeļos. Piemēram, Rūjienā tas sāksies plkst.12.03, bet beigsies plkst.12.32. Daļējā Saules aptumsuma maksimālā fāze būs plkst.12.17.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu