Rikjardo un Fetels ātrākie Ungārijas GP pirmajās divās treniņbraucienu sesijās

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

"Red Bull" austrāliešu pilots Daniels Rikjardo un "Ferrari" vācu braucējs Sebastjans Fetels piektdien uzrādīja ātrākos apļa laikus Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta 12.posma - Ungārijas "Grand Prix" - treniņbraucienu pirmajās divās sesijās.

Rikjardo pirmajā sesijā savu ātrāko apli veicot vienā minūtē un 17,613 sekundēs. Nieka 0,079 sekundes viņam zaudēja Fetels, bet 0,088 sekundes no Rikjardo atpalika viņa komandas biedrs Makss Verstapens.

Tālāk sekoja Fetela komandas biedrs Kimi Reikenens, bet pirmo sešinieku noslēdza abi "Mercedes" piloti Lūiss Hamiltons un Valteri Botass.

Otrā sesijas laikā virs trases savilkās melni mākoņi, bet piloti izvairījās no lietus. Sesijā ātrākais bija Fetels, kurš apli veica vienā minūtē un 16,834 sekundēs, bet 0,074 sekundes viņam zaudēja Verstapens.

Trešais, no Fetela atpaliekot 0,227 sekundes, bija Rikjardo, ceturto vietu ieņēma Reikenes, bet pirmo sešinieku, tāpat kā pirmajā sesijā, noslēdza Hamiltons un Botass.

Sestdien tiks veikta vēl viena treniņbraucienu sesija un arī kvalifikācija, kamēr Ungārijas "Grand Prix" izcīņa notiks svētdien.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc 11.posma līderim Hamiltonam ir 188 punkti, kamēr 171 punkts ir Fetelam. Trešais ar 131 punktu ir Reikenens, bet viņam ar 122 un 106 punktiem seko attiecīgi Botass un Rikjardo, tikmēr sestais ar 105 punktiem ir Verstapens.

Konstruktoru kausa kopvērtējumā vadībā ar 310 punktiem ir "Mercedes", kamēr astoņus punktus atpaliek "Ferrari", bet trešā ar 211 punktiem ir "Red Bull".

Šajā F-1 sezonā braucējiem ir jāveic 21 posms. Salīdzinot ar pagājušo sezonu, no kalendāra ir izņemts Malaizijas etaps, taču sacīkstes atgriezušās Francijā un Vācijā.

Pagājušajā sezonā kopvērtējumā triumfēja Hamiltons, kurš izcīnīja savu ceturto titulu karjerā, bet komandu vērtējumā "Mercedes" palika nepārspēta ceturto gadu pēc kārtas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu