Bakss ar Stupeli uzvar ''Pīlādžu'' mototrasē notiekošā pasaules čempionāta posma kvalifikācijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas kantētājs Kaspars Stupelis ar nīderlandiešu pilotu Etjēnu Baksu sestdien Stelpē "Pīlādžu" mototrasē izcīnīja uzvaru pasaules čempionāta blakusvāģu motokrosā desmitā posma kvalifikācijas sacensībās.

Uz starta sestdien kvalifikācijā stājās 26 ekipāžas, kas gan netika sadalītas divās grupās. Vienās kopējās sacensībās uzvaru izcīnīja Bakss ar Stupeli, kuriem sekoja nīderlandieša Kūna Hermansa ekipāža.

Trešais tikmēr bija beļģis Arne Dīrkenss.

Savukārt septītajā vietā palika šosezon labu sniegumu rādošais igauņu pilots Kerts Variks ar latvieti Lauri Daideru, kamēr Didzis Gorbenko ar igauņu kantētāju Tanelu Koivu bija 12.vietā.

Visbeidzot igauņu braucējs Margo Sonns ar Artūru Linteru kvalifikācijā bija 14.pozīcijā.

Sacensībām bija pieteikusies arī Latvijas ekipāža Kristaps Rozenbergs ar kantētāju Lotāru Aleksejevu, taču viņi kvalifikācijā nepiedalījās.

Pasaules čempionāta posma sacensības norisināsies svētdien.

Trīs posmus pirms čempionāta beigām kopvērtējuma līderis ar 384 punktiem ir Marvins Vanlušens no Beļģijas, kurš jau šajā etapā var nodrošināt pasaules čempiona titulu, bet sestdien kvalifikācijā viņš bija piektais. Otrais ar 318 punktiem ir Hermanss, kamēr trešo vietu ieņem Bakss un Stupelis, kuriem ir 297 punkti. Tikmēr piektie kopvērtējumā ar 240 punktiem ir Variks un Daiders.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka sezonas trešajā posmā latviešu kantētājs Elvijs Mucenieks lauza muguras skriemeli un arī ribas, kā dēļ viņam noritēja garš rehabilitācijas process. Viņa pilots Valentēns Žiro no Francijas sezonas turpinājumā startē kopā ar savu tautieti Džoniju Badēru.

Iepriekšējā sezonā Mucenieks duetā ar Žiro kļuva par vicečempioniem, kamēr sestajā vietā meistarsacīkstes noslēdza latviešu ekipāža Jānis Daiders un Kaspars Stupelis. Par pasaules čempioniem blakusvāģiem kļuva nīderlandieša Etjēna Baksa un francūža Nikolā Musē ekipāža.

Pēc sezonas šķīrās Latvijas ekipāžas ceļi, trīskārtējam pasaules čempionam Stupelim atkal pievienojoties Baksa ekipāžai.

Stupelis divas reizes titulu izcīnījis ar leģendāro nīderlandieti Danielu Vilemsenu (2003. un 2004.gadā), bet 2015.gadā viņš triumfēja Baksa ekipāžas sastāvā. Tāpat viņš piecas reizes kļuvis par vicečempionu, divreiz to paveicot ar leģendāro latvieti Kristeru Serģi, bet trīs reizes ar Baksu.

Šosezon divi no 12 posmiem notiek Latvijā - septītais etaps norisinājās Cēsīs, bet šajā nedēļas nogalē ekipāžas spēkojas Stelpē. Sākotnēji kalendārā bija 13 posmi, bet septembra vidū vēl viens Vācijā paredzētais etaps tika atcelts, līdz ar to pasaules čempioni tiks noteikti 12 etapos.

Pērn Stelpes posmā Žiro ar Mucenieku bija otrie, piekāpdamies Baksam un Musē.

Tāpat šajā nedēļas nogalē Stelpē norisināsies Eiropas čempionāta kvadricikliem pēdējais, sestais, posms.

Pērn par Eiropas čempionu kļuva igaunis Kevins Sārs, bet pirms tam divus gadus pēc kārtas triumfēja Edgars Meņģelis, kurš gan kontinenta meistarsacīkšu apritē vairs nestartē. Sārs pirms pēdējā posma ir vicelīderis, norvēģim Kristoferam Tverēnam zaudējot septiņus punktus.

Tāpat Stelpē norisinās sacensības citās blakusvāģu motokrosa klasēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu