Latvijas pludmales volejbola pāri aizvadīs cīņas par Eiropas U-22 čempionāta medaļām

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Latvijas pludmales volejbola pāri Tīna Laura Graudiņa/Anastasija Kravčenoka un Kristaps Šmits/Mihails Samoilovs šodien Majoru pludmalē aizvada cīņas par Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) Eiropas U-22 čempionāta medaļām.

Abi pāri ir iekļuvuši pusfinālos.

Vispirms laukumā dosies daiļā dzimuma pārstāves, jau plkst.10.50 ar pirmo numuru izliktajām Graudiņai/Kravčenokai aizvadot pusfinālu pret sacensību 20.numuru Danielu Alvaresu Mendosu un Mariju Belēnu Karro no Spānijas.

Pirms tam jau plkst.10 pusfinālā tiksies ar otro numuru izliktās krievietes Nadežda Makroguzova/Svetlana Holomina un itālietes Klaudija Pučinelli/Gaja Traballi, kurām piešķirts 14.numurs.

Savukārt vīriešu turnīrā ar pirmo numuru izliktie Šmits/Samoilovs pusfinālā plkst.11.40 tiksies ar sacensību 28.numuru Denisu Šekunovu un Dmitriju Veretjuku no Krievijas.

Otrs pusfināls sāksies plkst.12.30, kurā ar 11.numuru izliktie lietuvieši Audrs Knass/Patriks Stankevičs tiksies ar spāņiem Alehandro Uertu Pastoru/Havjeru Uertu Pastoru, kuriem piešķirts septītais numurs.

Savukārt mači par medaļām sāksies plkst.14, bet sieviešu un vīriešu fināli tiks aizvadīti attiecīgi plkst.16 un plkst.17.

Šodienas cīņas tiešraidē pārraidīs "sportacentrs.com TV".

Apakšgrupu turnīrā Graudiņa/Kravčenoka izcīnīja uzvaras visās trijās spēlēs, automātiski iekļūstot izslēgšanas turnīra otrajā kārtā jeb astotdaļfinālā, kur ar 2-1 (19:21, 21:13, 15:9) sestdien uzvarēja ar 27.numuru izliktās vācietes Jūliku Hofmani/Sāru Šulcu.

Savukārt ceturtdaļfinālā ar 2-0 (21:13, 21:17) tika uzveiktas norvēģietes Sunnivu Helanni-Hansenu/Emīliju Olimstadu, kurām bija ticis 24.numurs.

Tikmēr Šmits/Samoilovs savā apakšgrupā guva divas uzvaras trīs spēlēs un arī varēja izslēgšanas sacensības sākt no astotdaļfināla, kur ar 2-0 (21:17, 21:13) uzvarēja ar sesto numuru izliktos poļus Maceju Levicki un Milošu Kruku, bet ceturtdaļfinālā aizraujošā cīņā ar 2-1 (16:21, 21:18: 21:19) tika pieveikti sacensību astotais numurs Florians Brērs un Īvs Hauseners no Šveices.

Pirms tam astotdaļfinālā zaudējumus cieta Varvara Brailko/Anete Namiķe, Vanesa Grosberga/Kristīne Briede un Aleksandrs Nasonovs/Roberts Kļaviņš, kuri tādējādi Eiropas U-22 čempionātu noslēdza dalītā 17.vietā.

No sešiem Latvijas duetiem izslēgšanas turnīrā neiekļuva tikai Rinalds Aišpurs/Rinalds Belerts, kuri apakšgrupā cieta trīs zaudējumus.

Lielākās cerības Latvijai šajā turnīrā saistās ar vīru duetu Šmitu un Samoilovu, kuri pērn ieguva bronzas godalgas pasaules U-21 čempionātā, kā arī sieviešu pāri Kravčenoku un Graudiņu - viņas jau 2016.gadā izcīnīja Eiropas U-22 čempioņu titulu.

Turnīra centrālais laukums spēj pulcēt ap 1600 cilvēku. Skatītājiem ieeja šajā Eiropas čempionātā ir bez maksas.

Augsta līmeņa pludmales volejbola spēles Jūrmalā notiek ik gadu. Pērn notika kontinenta meistarsacīkstes pieaugušajiem, kur par vicečempioniem kļuva pašmāju duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu