Māsām Grīvām dubultuzvara tāllēkšanā Latvijas čempionātā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Māsas Lauma un Māra Grīvas svētdien Daugavas stadionā Latvijas čempionātā vieglatlētikā svinēja dubultuzvaru tāllēkšanas sacensībās.

L.Grīva savā labākajā mēģinājumā lēca 6,63 metru tālumā, kamēr M.Grīvas labākais rezultāts bija 6,50 metri.

Tikmēr trešo vietu ar 6,08 metriem izcīnīja Rūta Lasmane. Tikpat tālu lēca arī Azerbaidžānas pārstāve Ingeborga Grunvalda, kura gan startēja ārpus Latvijas čempionāta ieskaites.

L.Grīva jau pērn izpildīja Eiropas čempionāta normatīvu, kas ir 6,60 metri.

Par čempionu 400 metru barjerskrējienā kļuva Maksims Sinčukovs, kurš distanci veica 51,66 sekundēs, sudrabu guva Salvis Krusietis, kamēr trešais bija Armands Buivids. Dāmām ar vienu minūti un 3,27 sekundēm uzvarēja Anna Ševčenko, bet vēl uz goda pjedestāla kāpa Madara Kaive un Amanda Radava.

Tikmēr 10 000 metru distancē vīriem par čempionu tika kronēts Jānis Girgensons, kurš distanci veica 30 minūtēs un 49,46 sekundēs, par 5,29 sekundēm pārspējot Latvijas rekordistu maratonā Valēriju Žolneroviču. Tikmēr trešo vietu ieņēma Artūrs Niklāvs Medveds. Sieviešu konkurencē ar 38 minūtēm un 6,48 sekundēm uzvarēja Karīna Helmane-Soročenkova, kura aiz sevis atstāja Leldi Neimandi un Anastasiju Gerasevu.

Savukārt vesera mešanā savu kārtējo titulu izcīnīja pieredzējušais Igors Sokolovs, kura mestais rīks lidoja 63,69 metru tālumā. Otro vietu izcīnīja Ainārs Vaičulēns, bet trešais bija Andrejs Pavļenkovs. Dāmām ar 48,66 metru tālu metienu uzvarēja Eva Rudzīte, otrā bija Liene Roziņa, bet trešo vietu ieņēma Kristiāna Poļakova.

Čempionāta pirmajā dienā augstvērtīgāko rezultātu uzrādīja Latvijas šķēpmetēja Līna Mūze, kura ar 63,18 metrus tālu metienu laboja personīgo rekordu.

Latvijas čempionāts vieglatlētikā norisinās atjaunotajā Daugavas stadionā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu