Erdogans: Stambulā septembrī notiks Turcijas, Krievijas, Francijas un Vācijas samits

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Stambulā 7.septembrī notiks Turcijas, Krievijas, Francijas un Vācijas samits, kurā tiks pārrunāti reģionālie jautājumi, tostarp konflikts Sīrijā, svētdien ziņo Turcijas laikraksts "Hurriyet", atsaucoties uz Turcijas prezidenta Režepa Tajipa Erdogana teikto.

"Mēs pārrunāsim, ko varam kopīgi darīt reģionā," laikraksts citē Erdoana sacīto Turcijas žurnālistiem šonedēļ notikušās vizītes Dienvidāfrikas Republikā laikā.

Erdogans neatklāja sīkākas ziņas par samita darba kārtību, taču uzsvēra, ka Turcija turpinās dialogu ar Krieviju arī "ārpus šī četrinieka".

No trešdienas līdz piektdienai Erdogans pēc Krievijas prezidenta Vladimira Putina uzaicinājuma kā īpašais viesis piedalījās BRICS  (Brazīlijas, Krievijas, Indijas, Ķīnas un Dienvidāfrikas) samitā Johannesburgā.

Samita laikā viņam bija arī divpusēja tikšanās ar Putinu, kurš aprīlī bija ieradies vizītē Turcijā. Šīs vizītes laikā Ankarā notika arī Erdogana, Putina un Irānas prezidenta Hasana Ruhani tikšanās.

"Mums būs atsevišķs samits Stambulā 7.septembrī, kurā piedalīsies Krievija, Vācija, Francija un Turcija," sacījis Turcijas prezidents.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu