Pirmajā pusgadā "airBaltic" apgrozījums audzis par 19%

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Postimees

Šā gada pirmajā ceturksnī nacionālās aviosabiedrības "airBaltic" apgrozījums bija 180,8 miljoni eiro, kas ir par 19% vairāk, nekā attiecīgajā laika posmā pērn, kad aviokompānijas apgrozījums bija 152,1 miljons eiro, informēja "airBaltic" pārstāvji.

"airBaltic" šā gada pirmajā pusgadā pārvadājusi 1,9 miljonus pasažieru, kas ir par 20% vairāk nekā attiecīgajā laika posmā pērn.

Arī "airBaltic" lidojumu skaits bijis par 13% lielāks nekā 2017.gada pirmajā pusgadā. Šī gada pirmajā pusgadā veikti 26 579 lidojumi.

"airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss norādīja, ka pēdējos gados "airBaltic" uzrādījusi labus rezultātus, pakāpeniski paplašinot darbības apjomus. "Šim gadam prognozējam augstākus darbības rezultātus kā pērn. Taču mums jāņem vērā arī tādi makroekonomiskie faktori kā naftas cena vai ASV dolāra maiņas kurss, kas var ietekmēt kopējo situāciju," pauda Gauss.

"Uzņēmuma jaunajā biznesa plānā "Destination 2025"airBaltic" paredz turpināt divciparu procentos mērāmu izaugsmi. Ieviešot vairāk tiešo lidojumu no visām trīs Baltijas valstu galvaspilsētām, "airBaltic" joprojām būs izteikts līderis Baltijas reģionā," atzina Gauss.

"airBaltic" šā gada 28.maijā paziņoja, ka iegādāsies 30 "Airbus A220-300" lidmašīnas un saglabā iespēju pasūtīt vēl 30 tā paša tipa lidaparātus. Šis pasūtījums papildina jau esošo 20 "A220-300" lidmašīnu pasūtījumu, kā arī veido nozīmīgu daļu no jaunā "airBaltic" biznesa plāna "Destination 2025". Jaunais biznesa plāns turpina pašreizējo "Horizon 2021" plānu, ar kuru tika likts pamats tālākai "airBaltic" attīstībai.

Jau ziņots, ka "airBaltic" koncerna kopējie ieņēmumi pagājušajā gadā bija 353,639 miljonu eiro apmērā, kas ir par 19,6% vairāk nekā 2016.gadā, savukārt koncerna peļņa pieauga vairākkārt, sasniedzot 4,703 miljonus eiro.

"airBaltic" nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz vairāk nekā 70 galamērķiem, piedāvājot savienojumus uz galamērķiem lidsabiedrības maršrutu tīklā Skandināvijā, Eiropā, Krievijā, NVS un Tuvajos Austrumos. "airBaltic" piedāvā tiešos lidojumus arī no Tallinas un Viļņas.

Latvijas valstij pieder 80,05% "airBaltic" akciju, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam "Aircraft Leasing 1" - gandrīz 20% akciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu