Usika pārstāvis: Džošua ir kiborgs (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA/Imago/Scanpix/TVNET kolāža

Ukrainas boksera Oleksandra Usika mērķis ir cīnīties pret smagsvaru čempionu Entoniju Džošua pēc dueļa ar Toniju Beljū, intervijā "Sky Sports" pastāstīja Usiku pārstāvošās kompānijas K2 ģenerāldirektors Aleksandrs Krasjuks.

Usiks kļuvis par absolūto čempionu pirmajā smagajā svarā (kategorijā līdz 90,7 kilogramiem). Viņš aizpagājušajā nedēļā Pasaules boksa supersērijas finālā Maskavā pēc punktiem uzvarēja krievu Muratu Gasijevu. Usika īpašumā ir WBO, WBC, IBF un WBA Super jostas, kā arī prestižā žurnāla «The Ring» josta.

Iepriekš publiski izskanēja informācija, ka Usiks nākamo cīņu varētu aizvadīt pret britu bokseri Toniju Beljū pirmajā smagajā svarā. Tagad ukraiņa pārstāvis atklājis, ka Usika mērķis ir cīnīties arī pret šā brīža pasaules labāko bokseri smagajā svarā - britu Entoniju Džošua.

"Boksa pasaule alkst redzēt cīņu starp diviem olimpiskajiem čempioniem," intervijā "Sky Sports" sacīja Krasjuks.

Usiks kļuva par 2012. gada Londonas olimpisko spēļu čempionu smagajā svarā (pirmais smagais svars starp profesionāļiem), savukārt Džošua izcīnīja zeltu supersmagsvaru kategorijā.

"Džošua ir kiborgs. Viņš uzveica leģendāro Vladimiru Kļičko, pieceļoties no vairākiem nokdauniem," britu bokseri slavēja Usika pārstāvis.

Iepriekš arī Džošua promouteris Edijs Hērns izteicās, ka viņu komanda ir informēta par Usika vēlmi uzveikt Beljū un tad izaicināt Entoniju.

"Usiks ar laiku kļūs par smagsvaru. Viņi vēlas [izaicināt] Džošua, tas ir viņu mērķis," sacīja Hērns.

28 gadus vecā Džošua īpašumā patlaban ir WBA, IBF un WBO čempionu jostas. 22. septembrī viņam paredzēta cīņa Vemblija stadionā (Londona) pret krievu Aleksandru Povetkinu, kurš ir obligātais WBA čempiona jostas pretendents.

Džošua profesionāla boksera karjerā aizvadījis 21 cīņu, 20 no tām uzvarot ar nokautu. Savukārt 31 gadu vecā Usika kontā ir 15 profesionālas cīņas ar 11 nokautiem. Abi vēl ne reizi nav zaudējuši.

Jau vēstīts, ka Latvijas labākais bokseris Mairis Briedis alkst revanša cīņas pret Usiku, kuram viņš janvārī piekāpās Pasaules boksa supersērijas pusfinālā.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu