Klajā nāk triloģijas “Burvji” noslēguma grāmata

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: levgrossman.com

Apgādā "Prometejs" izdots Leva Grosmana romāns "Burvja zeme" – noslēguma grāmata vienai no pasaulē populārākajām fantāzijas žanra triloģijām “Burvji”, kas ASV ekranizēta lielbudžeta televīzijas seriālā. Pirmās divas daļas latviešu valodā tika publicētas 2015. un 2017. gadā, izpelnoties kā plašu lasītāju ievērību, tā arī atzinīgas recenzijas presē.

Šajā grāmatā sērijas varonis Kventins Koldvoters ir zaudējis visu. Viņš ir izraidīts no slepenās burvju zemes Filorijas, palicis bez draugiem un tagad ar tukšām kabatām atgriežas vietā, kur sākās viņa stāsts: Breikbilas Maģiskās pedagoģijas koledžā. Bet no pagātnes Kventinam neizbēgt, un drīz vien tā nāk viņu meklēt. Kventinam ir jāizlīkumo cauri pelēkas maģijas un šaubīgu cilvēku pilnai burvju pagrīdes pasaulei. Viņa piedzīvojums ved no Antarktīdas pie apburtās Nevienzemes, kur Kventins atrod vecos draugus. Bet visi ceļi ved atpakaļ uz Filoriju, un viņam ir jātiek galā ar burvju zemes problēmām – vai jāiet bojā.

“Burvja zeme” ir smalks trilleris, fantastisks eposs un grandiozs mīlas un atdzimšanas stāsts, kas pieliek brīnišķīgu punktu “Burvju” triloģijai un apliecina, ka tas ir viens no mūsdienu fantāzijas žanra lielākajiem sasniegumiem. Tas ir stāsts par zēnu, kurš kļūst par vīrieti, par mācekli, kurš kļūst par meistaru, un salauztu zemi, kas beidzot top vesela.

"Burvja zeme"
"Burvja zeme" Foto: Publicitātes

“Bagātīgi iztēlota un allaž pārsteidzoša. [..] Spēcīgākā grāmata Grosmana sērijā,” New York Times Book Review

“Tumšs, bīstams un negaidītu pavērsienu pilns romāns,” Džordžs R. R. Mārtins, “Troņu spēļu” autors

“Triumfāla kulminācija šīs desmitgades labākajai fantāzijas triloģijai,” Čārlzs Stross, Accelerando autors

Levs Grosmans (1969) ir amerikāņu rakstnieks un žurnālists, rakstījis The New York Times, Time, Wired, The Wall Street Journal un citiem laikrakstiem un žurnāliem. 2009. gadā publicētais romāns “Burvji” (latviski izdots 2015. gadā apgādā “Prometejs”) nonāca The New York Times bestselleru saraksta pirmajā vietā. Nākamās divas sērijas grāmatas “Burvju karalis” un “Burvja zeme” angliski iznāca  2011. un 2014. gadā. 2015. gadā televīzijas kanāls Syfy sāka pārraidīt pēc grāmatas motīviem veidotu seriālu, kam 2019. gadā paredzēta jau ceturtā sezona.

No angļu valodas tulkojis Vilis Kasims.

www.prometejs.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu