Kārlim Kazākam “ir sakrājies” par zākām sociālajos tīklos: Pazemotāji ir pat man tuvi draugi (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Komponists un dziedātājs Kārlis Kazāks (39) sociālajā tīklā “Facebook” piesaistījis sabiedrības uzmanību, atklāti paužot savas domas par interneta vidē notiekošo un Latvijā pašlaik aktuālām tēmām, tajā skaitā par oktobrī gaidāmajām  13. Saeimas vēlēšanām, rosinot cilvēkus mainīties uz labo pusi.

“Jā, ir sakrājies. Tas pazemojumu un naida vilnis, kas gāžas sociālajos tīklos pēdējā laikā, tam ir iemesls. Tie esam mēs paši. Īpaši piedomāju par kaimiņpartijas cilvēku zākāšanu (protams, tā notiek visos virzienos). Un pazemotāji ir pat man tuvi draugi. Kur mēs visi bijām 25 gadus? Kur ir inteliģences asais prāts, skaidrās domas, bez pašlabuma darbi - kaut vai savās profesionālajās un sabiedriskajās organizācijās? Kur ir kultūras cilvēku spēja atteikties no ātro kredītu un azartspēļu sponsoru naudas, kur spēja skatīties sabiedrībai acīs? Kur ir zinātnieku attieksme un viedokļi, nedomājot par nākotnes finansējumu? Nobijušies mēs esam. No tā, ka esam tādi paši kā ikviens. Ka nav nekā, kas piešķir īpašu statusu. Neviens nav izredzētais. Apkārt ir tik daudz talantīgu, strādīgu, vērtīgu cilvēku, bet tik maz to, kuri godprātīgi dotu daļu no sevis sabiedrībai.

Nauda pirms darbiem, ordeņi pirms cieņas. Un tad mēs iedomājamies esam Lidijas Doroņinas turpinājums. Tā nenotiek. Sabiedrība var augt tikai kopā. Tikai uzņemoties atbildību. Labā ziņa, ka cilvēks drīkst mainīties. Varbūt ir vērts?

Es nevēlēšu ne par vienu no šajā Saeimā esošajām partijām un kaimiņpartiju tostarp. Nevēlēšu savu balsi Strīķes karaspēkam. Nekas daudz jau man neatliek. Jā, pats esmu “Par” [partija "Kustība Par!" - red.piez.] dibinātājs, bet doties vēlēšanu sarakstos esmu atteicies. Ne šoreiz. Par maz manis. Par maz manis partijas attīstības procesā. Ko es gribēju pateikt? Paskatāmies viens uz otru, arī uz citādi domājošajiem. Mēs esam vienā laivā. Skaistā un vērtīgā laivā. Un kopā mums tā laiva jālieto pašiem un jānodod bērniem. Paņemam viens no otra labākās idejas. Vienojamies par svarīgākajām lietām. Nemērām visu ar pašlabuma olekti,” paziņoja mūziķis.

Viņa ierakstu komentējis arī mūzikas izdevējs, producents, dziesmu autors un dzejnieks Guntars Račs, atgādinot, ka visi ir drosmīgi tikai virtuālajā vidē rakstītos vārdos, nevis reālajā dzīvē: “Neiedziļinoties, kurš ir PAR un kurš ir PRET un pret ko tieši, ir viena cita lieta. Interneta vide un reālā dzīve. Jā, jā, diemžēl vai par laimi, tās ir divas atšķirīgas lietas. Tevis minētās negācijas pārsvarā dzīvo interneta vidē, kurā ļaudīm šķiet, ka viņi ir drosmīgi, atklāti, visu varoši un zinoši, taču atliek tiem atslēgties no šīs vides, nonākt reālā cilvēku sabiedrībā, kā šie cilvēki kļūst pavisam citādi. Sveicinās ar lielākajiem ļaundariem, bieži vien pat pie viņiem strādā, nav gatavi paust savu viedokli un attieksmi publiski.”

“Valsts esam mēs, tātad jāsāk ar sevi, lai būtu labāka valsts,” secinājusi kāda no diskusijas dalībniecēm.

Kā zināms, nesen par pievienošanos Saeimas deputāta Artusa Kaimiņa vadītajai partijai "KPV LV" jeb "Kam pieder valsts" paziņoja ne tikai basketbolists Kaspars Kambala, bet arī TV personība un mūziķis Andris Kivičs.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu