Valters Frīdenbergs atklāti par to, kā mainījusies viņa dzīve cīņā ar vēzi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

TV personība, mūziķis un pasākumu vadītājs Valters Frīdenbergs (30) maija beigās atgriezās no Šaritē klīnikas Vācijas galvaspilsētā Berlīnē, kur turpināja cīņu ar vēzi, kam Latvijā pieejamās ārstēšanas metodes izrādījās neefektīvas.

Uzreiz pēc nonākšanas dzimtenē Frīdenbergs aktīvi meties atpakaļ darbos un sarunā ar žurnālu “Santa” atklāja, kā spējis nenolaist rokas, saskaroties ar tik smagu slimību.

“Necepos par sīkumiem. To esmu mācījies kopš oktobra sākuma. Latviski vienkārši sakot, par visiem tiem sūdiem, kas man dzīvē bija, cenšos domāt pozitīvi. Man daudzi jautā, kā spēju saglabāt optimismu. Ar lielu nožēlu jāatzīst - nezinu! Nevaru dalīties padomos. Man nav receptes, ko iedot citam cilvēkam manā situācijā. Katram palīdz tas, kam viņš tic. Neesmu dievticīgs, tāpēc vairāk ticu medicīnai. [..] Mans vienīgais secinājums ir - censties dzīvot ar prieku. Lai katru vakaru varu aiziet gulēt ar prieku par pavadīto dienu un ar prieku gaidīt nākamo. Saprotu, ka mana dzīve būs tik gara, cik būs. Cik būs, tik būs. Es to nezinu,” izdevumam pastāstīja Valters, piebilstot, ka jaunāko analīžu rezultātus vēl nezina – viņš jau kopš diagnozes esot pastāvīgā gaidīšanas režīmā.

Maija beigās viņš atsāka dalīties ar fotogrāfijām no savas dzīves sociālajā tīklā “Instagram”. Kā redzams, Frīdenbergs ne tikai aktīvi strādā, bet arī velta laiku izklaidēm – ceļo, apmeklē koncertus, bauda gardus ēdienus, pavada laiku ar draugiem un pie motocikla stūres.

 

Dzīvojam šodien!

A post shared by Valters Frīdenbergs (@valters_fridenbergs) on

 

Skaisti svinot māsas jubileju!

A post shared by Valters Frīdenbergs (@valters_fridenbergs) on

 

Pica ir mans mīļākais ēdiens! ?

A post shared by Valters Frīdenbergs (@valters_fridenbergs) on

 

Izbaudi katru mirkli! ?tauruskp #jumti

A post shared by Valters Frīdenbergs (@valters_fridenbergs) on

Kā jau ziņots, 2016. gadā, veicot veselības pārbaudes, Valteram tika atklāts vēzis. Viņam tika veikti vairāki ķīmijterapijas kursi un operācija Latvijā, tomēr pērnā gada vasarā slimība atgriezās.

Nepieciešamo naudu ārstēšanas turpināšanai Vācijā mūziķim palīdzēja savākt labdarības organizācija “Ziedot.lv”.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu