Ombre ne tikai matiem - krāsu pāreja uz sienas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Unsplash

Ombre nozīmē vieglu krāsu pāreju no vienas krāsas uz citu vai tās pašas krāsas gaišāku toni. Šādu krāsu pārejas stilu visai bieži gadās redzēt meiteņu matu sakārtojumos, proti, no tumšākajām saknēm mati, stiepjoties garumā, vienmērīgi pāriet platīnblondā tonī. Ombre krāsu pāreju var vērot arī uz apģērbiem un mākslas darbiem, taču nu šis krāsošanas stils ir ienācis interjerā, un nu ombre var būt arī sienas krāsojums.

Ombre efekta iegūšana nav pārāk sarežģīts uzdevums, taču tas noteikti prasīs vairāk laika un pacietības nekā sienas nokrāsošana vienā tonī.

Seko šiem soļiem un iegūsti neatvairāmu ombre sienu!

1. Izvēlies krāsas, kas savā starpā ir savienojamas

Divu savienojamu krāsu izvēle dažkārt var sagādāt problēmas, it īpaši, ja grasies veidot ar tām krāsu pāreju. Ja nav pārliecības par izvēlētajām krāsām, apskati tās krāsu aplī - krāsas, kas atrodas pretējās pusēs, spēs saplūst. Savukārt maigākam rezultātam izvēlies vienas krāsas divus toņus - vienu tumšāku un otru gaišāku.

Ņem vērā - jo lielāka atšķirība starp krāsām, jo dramatiskāks būs rezultāts.

A post shared by Brittany (@ourfortknox) on

2. Sadali sienu

Izmantojot zīmuli un mērlenti, sadali sienu vismaz trīs vienādās daļās. Ja kombinē divus toņus, pietiks ar trīs daļām, bet vairāku toņu pārejai būs nepieciešamas vairākas daļas - starp krāsām ir nepieciešams pārejas posms, piemēram, jaucot trīs krāsas, būs nepieciešami divi brīvi laukumi, kur krāsas saplūdīs.

3. Izlem, kāda būs krāsu pāreja

Pirms krāsošanas izlem, kāda būs krāsu pāreja - kur būs gaišākā daļa, kur tumšākā. Pāreja no tumšas uz gaišu krāsu radīs acu apmānu, un telpas griesti vizuāli izskatīsies augstāki. Savukārt, ja no griestu puses tumšā krāsa lēnām pāries uz gaišāku, lielāka izmēra telpa šķitīs mājīgāka un mazāka.

A post shared by Chanee Vijay (@chaneevijay) on

4. Sagatavo sienu

Sāc darbu uz tīras un sausas sienas. Ar papīra līmlenti norobežo kājlīstes, logu malas, griestu līniju vai līstes un noņem slēdžu ārējo korpusu no sienas. Kad viss sagatavots, nokrāso sienu ar vienu slāni grunts krāsas. Pēc grunts krāsas nožūšanas ņem talkā mazu otiņu un tumšāko krāsu; ar otu apkrāso sīkākās detaļas un stūrus, piemēram, kājlīstes, malas pie logiem vai sienas stūrus.

5. Liec virsū ombre

Ja darbojies ar trīs krāsām - divām oriģinālajām krāsām un vienu pārejas krāsu, sagatavo trīs krāsu vanniņas - divās no tām ielej oriģinālās krāsas un trešajā ielej pa glāzei no abām krāsām un sajauc tās.

Pēc tam sienas apakšdaļu un augšdaļu nokrāso atlasītajās krāsās - vienu tumšu un otru gaišu, bet vidusdaļu nokrāso ar miksēto krāsu.

Kad siena nokrāsota trīs dažādās krāsās, negaidi, kamēr tās nožūst. Krāsu pāreju iegūst ar parastu krāsošanas otu - ar sausu otu sajauc krāsas, velkot lielus X formas vilcienus - vienu diagonālo līniju velc no augšas uz leju, bet otru no lejas uz augšu. Mitrās krāsas sajauksies un veidos vienmērīgu pāreju.

Krāsojot sienu vairākās krāsās, princips ir tāds pats kā divu krāsu saplūšanai.

Ievēro!

* Starp krāsām atstāj neskartus pāris centimetrus - krāsu sapludināšana tādā gadījumā veiksies vienmērīgāk, turklāt nebūs redzamas krāsu robežas starp sajaucamajiem toņiem.

* Krāsa visveiksmīgāk saplūdīs, ja tā būs mitra. Šā iemesla dēļ labāk darboties ar nelielām sienas sadaļām. Noteikti nekrāso vairāk par vienu sienu vienā dienā.

* Izvairies no lateksa bāzes un citām ātri žūstošajām krāsām. Ombre efektam lieliski noderēs eļļas bāzes krāsas, kas gan savstarpēji vieglāk saplūdīs, gan arī tās ilgāk žūs.

* Lai krāsu saplūšana veiktos sekmīgi, krāsošanai ir nepieciešamas sausas otas. Krāsojot sienu, turi pa rokai vairākas sausas otas, kuras nepieciešamības gadījumā varēs samainīt.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu