Blūzmenis Bonijs Fīldss koncertē Liepājā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valters Pelns

Aizvadītajā svētdienā, 29. jūlijā, Liepājas koncertzālē “Lielais dzintars” ar enerģiskiem blūza un fanka ritmiem, dejām un ovācijām aizvadīts amerikāņu leģendārā dziedātāja un trompetista Bonija Fīldsa (Boney Fields) koncerts. Mūziķis Latvijā viesojās koncertu sērijas “Pasaule Lielajā dzintarā” ietvaro. Bonijam Fīldsam uz skatuves pievienojās pašmāju blūza grupa "Bite's Blues band".

„Nekas nespēj pārspēt to sajūtu, kad uzstājies pūļa priekšā kopā ar saviem grupas biedriem, un jūs kopā radāt mūziku,” saka Bonijs Fīldss. Koncertam Liepājā, tāpat kā vairākiem citiem koncertiem Baltijā un Austrumeiropā, Fīldss izvēlējies ne mazāk azartiskus saspēlēs partnerus kā viņš pats – Bite’s Blues Band – Jānis Kalniņš (ģitāra), Raitis Kalniņš (bungas), Oskars Stolse-Semerovs (balss, mutes harmonikas), Rihards Bērziņš (klavieres), Roberts Romanovs (bass), kā arī viesis no grupas Coolmans Report – Elvis Lintiņš (ērģeles). 

Savā mūzikā Fīldss prasmīgi apvieno fanku un blūzu – abas Great Black Music sastāvdaļas, kas pašā vasaras karstumā Liepājas koncertzāles apmeklētājiem radīja īpaši enerģisku un pacilātu noskaņojumu. Atraktīvais šovmenis ar savu izpildījumu dejā iekustināja teju 900 koncerta apmeklētājus, “Lielajā dzintarā” uzburot īstu blūza ballīti. Kulminācijas brīdī mūziķis vēlreiz pārsteidza klausītājus, pievienojoties skatītāju rindās, lai, trompeti spēlējot, draudzīgi sasveicinātos. 

Koncertā mijās gan melanholisks blūzs, gan  dinamiski un uzkurinoši fanka ritmi. Līdzās Bonija Fīldsa autorkompozīcijām programmā skanēja arī viņa mentora un iedvesmotāja Džeimsa Kotona (James Cotton) kompozīcijas. Pēc koncerta Fīldss klausītājus iepriecināja ar kopīgu foto un autogrāfu sesiju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu