Kivičs sacerējis dziesmiņu par bēdīgi slaveno Vējoņa runu Dziesmu svētkos

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Paula Čurkste/LETA

Pašmāju mūziķis un TV personība Andris Kivičs (41) sociālajā tīklā «Facebook» publiskojis pašsacerētu īsu dziesmiņu par XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI deju svētku noslēguma koncertā «Zvaigžņu ceļā» piedzīvoto Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa runu, kura sabiedrībā izraisījusi lielas diskusijas, liekot Latvijai sadalīties soģos un aizstāvjos.

«No sērijas «I have a dream» [tulkojumā no angļu valodas - «man ir sapnis»]. Uzmundrinošs veltījums Raimondam Vējonim,» savu veikumu komentē Kivičs.

«Raimi, runā no sevis, un tauta sapratīs,» vēsta skaņdarbs, atsaucoties uz noslēguma koncertu, kurā prezidentam vējš aizpūta lapiņas, uz kurām bija pierakstīta viņa runa.

Kā ziņots, Mežaparka Lielajā estrādē izskanējušajā XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI deju svētku noslēguma koncertā «Zvaigžņu ceļā» un tam sekojošajā sadziedāšanās pasākumā bija klāt 67 253 cilvēki, līdz ar to šis ir kļuvis par visu laiku apmeklētāko Dziesmu svētku pasākumu, pastāstīja svētku izpilddirektore Eva Juhņēviča.

Dziesmu un deju svētku noslēguma koncertā piedalījās ap 16 500 koristu. Daudzi no viņiem kopā ar skatītājiem palika uz sadziedāšanās pasākumu līdz pat rīta gaismai.

XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI deju svētki norisinājās no 30.jūnija līdz 8.jūlijam, un tajos kopumā piedalījās vairāk nekā 42 000 dalībnieku. Šoreiz svētki notika Latvijas valsts simtgades zīmē. Kultūras ministre Dace Melbārde (VL-TB/LNNK) aizvadītos svētkus nodēvēja par vieniem no labākajiem Dziesmu un deju svētku tradīcijas vēsturē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu