Harijam Vītoliņam piešķir Krievijas valsts apbalvojumu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas hokeja izlases treneru korpusā strādājušais latviešu speciālists Harijs Vītoliņš tiks apbalvots ar Aleksandra Ņevska ordeni, lēmis Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

Vītoliņš no 2014. līdz 2018.gadam bija Krievijas hokeja izlases galvenā trenera Oļega Znaroka asistents. Šajā periodā Krievijas izlase izcīnīja vienu zelta, vienu sudraba un divas bronzas medaļas pasaules čempionātos. Šogad Vītoliņš ar Znaroku līdz olimpiskajam zeltam aizveda Olimpiskos sportistus no Krievijas (OAR).

Vītoliņam ordenis piešķirts par veiksmīgu sportistu sagatavošanu, kas palīdzējis sasniegt labus rezultātus 2018.gada Phjončhanas olimpiskajās spēlēs.

Aleksandra Ņevska ordeni nesen saņēma Krievijas izlases galvenais treneris Staņislavs Čerčesovs.

Znaroks kopā ar Vītoliņu 2008.gadā sāka strādāt ar Balašihas MVD komandu, bet pēc 2009./2010.gada sezonas vienība pārtapa par Maskavas "Dinamo", speciālistiem savus amatus saglabājot. Latvijas speciālistu vadībā Maskavas klubs 2012. un 2013.gadā triumfēja Gagarina kausa izcīņā.

Vītoliņš pirms sadarbības ar Znaroku kā galvenais treneris bija vadījis Oberturgavas "Pikes" klubu Šveicē, kur viņš kā spēlētājs aizvadīja pēdējās deviņas sezonas savā hokejista karjerā.

Vītoliņš Latvijas izlases rindās aizvadīja 110 mačus, gūstot 87 rezultativitātes punktus. Savā spēlētāja karjerā uzbrucējs aizvadījis astoņas spēles Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Vinipegas "Jets" rindās, pie rezultativitātes punktiem gan netiekot. Viņš turklāt NHL tika draftēts divas reizes - 1988.gadā Vītoliņu jauno spēlētāju draftā izvēlējās Monreālas "Canadiens", bet piecus gadus vēlāk arī "Jets".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu