Drifta tiesnesis: "Uzvara Rīgā ir prestižākā visā sezonā"

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Jau ziņots, ka šajā nedēļas nogalē Rīgā pulcēsies vairāk kā 65 Pro klases drifteri no 21 valsts, lai aizvadītu Eiropas lielākā drifta seriāla „Drift Masters European Championship” posmu „DMEC Betsafe King of Riga” Biķernieku trasē. Drifts no citiem autosporta veidiem atšķiras ar to, ka ātrums ir tikai viens no kritērijiem, pēc kuriem tiek vērtēts dalībnieku sniegums. 

Drifta vērtēšana ir subjektīva, jo to dara 3 tiesneši – vērtētāji, tomēr tas tiek veikts, saskaņā ar stingriem priekšrakstiem un noteikumiem. Šāda līmeņa sacensībās drifta tiesnešu darbs ir ārkārtīgi nozīmīgs, tiesnešu – vērtētāju kvalifikācija un profesionalitāte ir visaugstākā. Viens no tiesnešiem, kas darbu „Drift Masters European Championship” veic ne pirmo gadu un būs arī Rīgā, ir Davids Kalass (David Kalas) no Čehijas.

Davids Kalass ir drifta tiesnesis kopš 2007. gada, pirms tam pats ir iejuties braucēja ādā, izcīnot vairākas vietas uz pjedestāla. Izveidojis un vadījis tiesnešu – vērtētāju akadēmiju Čehijā, organizējis sacensības, tiesājis 19 dažādos drifta seriālos (tajā skaitā „Drift Masters European Championship”, „D1GP”, „”Czech Drift Series”, „Drift Open”, „Hungarian drift championship”, „Apexmasters” Turcijā un daudzos citos). Šogad vien Davida kalendārā ir 27 sacensības 15 dažādās pasaules valstīs. Kopš 2016.gada ir Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) drifta darba grupas konsultants (drifta tiesāšana un noteikumu izstrāde) un bija viens no 3 tiesnešiem, kas tiesāja pirmo FIA pasaules kausu driftā Japānā 2017. gadā.

„Mana pieredze rāda, ka pats svarīgākais ir sapratne starp braucējiem un tiesnešiem. Dalībniekiem nedrīkst būt šaubu par to, kas tieši no viņiem tiek prasīts, uzdevumam trasē ir jābūt skaidri formulētam, lai sportisti zinātu, kā saņemt maksimālo punktu skaitu,” saka Davids. ”Esmu daudz redzējis un sevi raksturotu kā prasīgu tiesnesi, īpaši „Drift Masters European Championship” ietvaros, jo no labākajiem mēs prasām labāko.”

Par šīm sacensībām Davids izsakās: „Esmu daudz runājis ar sportistiem, un visi kā viens saka, ka Rīga un Biķernieku trase viņiem ļoti patīk. Organizācija ir augstā līmenī, trase pilsētas vidū, lieliska atmosfēra – arī es jau šeit esmu bijis, un es teiktu, ka šī ir viena no labākajām, ja ne pati labākā trase Eiropā. Drifta fanu lielā skaita, sarežģītības, ātruma, skatāmības dēļ uzvara Rīgas posmā būs prestižākā šajā sezonā.”

Šoreiz cīņa būs īpaši spraiga, jo šāds sastāvs nav bijis vēl nekad Biķerniekos, pirms sacensībām pat ir neiespējami prognozēt, kurš būs labākais.

Viss sāksies jau piektdien - 3. augustā ar neoficiālajiem treniņiem plkst. 11.30-18.00 (skatītājiem, uzrādot iegādāto biļeti uz sestdienas sacensībām, treniņos ieeja bez papildu maksas), tāpat piektdien plkst. 19.00 notiks tradicionālā automašīnu parāde maršrutā Biķernieku trase – Rātslaukums – Biķernieku trase. Rātslaukumā sportisti ar saviem spēkratiem atradīsies 45 minūtes, un līdzjutējiem būs iespēja gan nofotografēties, gan arī satikt sportistus klātienē pirms sacensību dienas.

Sestdien, 4. augustā, ieejas vārti Biķerniekos skatītājiem būs atvērti no plkst. 09.00, 09:10 sāksies kvalifikācijas braucieni, bet tandēmu braucienu starts – plkst. 16.00. Vakarā, pēc sacensībām, turpat uz vietas trasē uzstāsies pašmāju mākslinieks Gacho – tā ir dāvana visiem sacensību dalībniekiem un apmeklētājiem Latvijas drifta 10 gadu jubilejā. Tāpat, kā vienmēr – drifta sacensības laipni aicinātas apmeklēt ģimenes ar bērniem, jo tradicionāli ieeja pasākumā bērniem un jauniešiem līdz 16 gadu vecumam ir par brīvu. Bērniem dienas laikā būs pieejamas bezmaksas atrakcijas no LGK un 1188, kā arī darbosies bezmaksas bērnu stūrītis ar dažādām aktivitātēm mazākajiem pasākuma apmeklētājiem.

Plašāka informācija par sacensībām pieejama interneta vietnē www.driftkingofriga.com.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Nepalaid garām!
Uz augšu