Pirmdien slimnīcā nogādāti vairāki no karstuma un kukaiņiem cietušie

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

​Pirmdien pārkaršanas dēļ slimnīcā nogādāti 19 cilvēki, no kuriem astoņi bijuši seniori, bet pieci bērni, informē Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Arita Rudzīte. Astoņi cilvēki nogādāti slimnīcā ar smagām alerģiskām reakcijām, ko izraisījuši kukaiņu kodumi. 

Seniori no pārkaršanas cietuši, pastaigājoties pa ielu vai dārzā, kā arī ilgstoši uzturoties nevēdinātās telpās. Savukārt bērni pārkarsuši, uzturoties pludmalē, rotaļājoties ārā un tāpēc, ka nepietiekošā apmērā dzēruši ūdeni.

No pārkaršanas cietuši arī vairāki pieaugušie vecumā no 22 līdz 55 gadiem, uzturoties savu darba vietu nevēdinātajās telpās. Zemgalē 55 gadus veca sieviete ilgstoši strādājusi veļas mazgātuvē, maz lietojusi šķidrumu un pārkaršanas dēļ nonākusi slimnīcā.

Rīgā 40 gadus vecs vīrietis ilgstoši uzturējies karstā cehā, kur viņam palicis slikti un sareibusi galva, pēc kā viņš nogādāts slimnīcā. 41 gadu vecs vīrietis Vidzemē arī pārkarsis darbavietā, zaudējis samaņu un viņam sākušies krampji. Arī viņš aizvests uz slimnīcu.

Mediķi atkārtoti aicina neuzturēties saules svelmē, šādā laikā ārpus telpām nēsāt cepuri, kā arī uzņemt šķidrumu nepieciešamajā daudzumā. Pieaugušie aicināti arī ilgstoši bez atpūtas nestrādāt sakarsušās darba telpās, regulāri atvēsināt seju un ķermeni ar ūdeni.

Pirmdien pēc kukaiņu dzēlieniem ar smagu alerģisku reakciju slimnīcā nogādāti arī astoņi cilvēki, no kuriem diviem šī reakcija bijusi ļoti reta un dzīvībai bīstama.

Vidzemē 25 gadus vecs vīrietis, pļaujot zāli, aizķēris lapseņu pūzni, un tās viņam sadzēlušas visu ķermeni. Viņam bija spiedoša sajūta krūtīs, un cietušais nopietnā stāvoklī nogādāts slimnīcā.

Šajā pašā novadā 65 gadus vecam vīrietim, pļaujot zāli, iedzēla kukainis. Vīrietis zaudējis samaņu, un viņam sākušies krampji. Cietušais ar ļoti smagu alerģisku reakciju nogādāts slimnīcā.

Tāpat smaga alerģiska reakcija bijusi arī 26 gadus vecam vīrietim, kuram mājas pagalmā rokā iedzēlis irsis.

NMPD aizvadītājā diennaktī saņēmis 1118 izsaukumus, no kuriem traumas gūtas 239 gadījumos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu