Carnikavas domes deputāts sakaujas “deviņdesmito stilā” (40)

Evija Hauka
, Žurnāliste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Aculiecinieka foto

Svētdien sporta pasākuma laikā izcēlās kautiņš, kurā iesaistījās divi Carnikavas domes deputāti. Deputāts Jānis Leja (“Saskaņa”) piekāva vienu no spēlētājiem. Incidentā piedalījās arī deputāts Gatis Miglāns (“Visu Latvijai!”-TB/LNNK). Kamēr mediķi cietušajam uzlika šuves, notikuma vietā ieradās pašvaldības policija, kas lietas materiālus jau nodevusi Valsts policijai.

“Jautājums ir tikai viens - kas būtu jādara deputātam, kurš, vērojot florbola spēli, nespēja savaldīt savas emocijas, metās laukumā un brutāli piekāva vienu no spēlētājiem visu skatītāju un, pats galvenais, savu un visu citu bērnu klātbūtnē?” Šādu ierakstu Facebook izplatīja Carnikavas domes priekšsēdētāja Daiga Jurēvica (LZS). Ar ierakstu “Viss pateikts...” viņa sociālajā tīklā ievietojusi fotogrāfiju, kurā redzams deputāts Jānis Leja sporta laukumā tuvojamies kādam vīrietim, kas saliecies cenšas aizstāvēties.

Incidents notika svētdien Carnikavā "3x3" sacensību florbolā un basketbolā laikā. Jurēvica raksta, ka cietušajam ir smadzeņu satricinājums, kā arī brūcei uzliktas trīs šuves.

Versijas par to, kas notika spēles laukumā un kā izcēlās kautiņš, ir atšķirīgas. Jānis Leja, kurš izskrēja florbola laukumā un, kā redzams, sāka kautiņu, apgalvo, ka tā rīkojies, aizstāvot savus 11 un 16 gadus vecos dēlus, kas piedalījās spēlē. “Es aizstāvēju savus bērnus! Redzēju, ka divi pieaugušie – Gatis Miglāns un vēl viens spēlētājs – uzbruka manam dēlam. Viens iesita pa kaklu, otrs pa muguru. Es izskrēju laukumā un iesitu vienam no pāridarītājiem pa aci,” stāsta Jānis Leja.

“Lupatas, nevis vīrieši! Kā viņi rīkotos, ja sistu viņu bērnus?” 

Gatis Miglāns notikušo redz savādāk: “Spēle notiek bez tiesneša – tiesājam paši, un līdz ar to formāts ir mazliet asāks. Spēles laikā notika grūstīšanās starp Gati Lūsi un pretinieku – es nezinu, vai tas bija Lejas dēls. Šādas epizodes florbola laikā mēdz būt – tas nav nekas ārkārtējs. Es nostājos vidū starp abiem, un tajā brīdī no aizmugures pienāca Leja un man iesita. Pēc tam viņš iesita Lūsim pa seju, pārsitot aci.”

Miglāns uzskata, ka Leja konfliktus risina “deviņdesmito gadu stilā”, un nav pārliecināts, ka normāli spēs turpināt darbu domē ar deputātu, kurš “reaģē tik sakāpināti, rupjiem vārdiem lamājas bērnu klātbūtnē un kliedz: “Mēs vēl tiksimies!”"

Carnikavas novada pašvaldības policijas priekšnieks Imants Pastors apstiprināja, ka incidents ir noticis. Vietējie kārtības sargi pieņēma iesniegumus, uzklausīja notikušā lieciniekus, fiksēja notikušo un materiālus nodeva kolēģiem no Valsts policijas tālākai izskatīšanai.

“Salīdzinot ar to, kas notiek domes sēdēs, tie vēl ir tikai ziediņi,”

saka Carnikavas domes priekšsēdētāja Daiga Jurēvica. Jūlija domes sēdē Jānis Leja esot lietojis necenzētus vārdus. “Es viņu aicināju nebļaut un gribēju izsludināt pārtraukumu, lai viņš nomierinās. Saka, ka deputāti ir tādi, kādus tauta izvēlējusies, bet Leju tauta neizvēlējās - tika ievēlēta viņa sieva, kas mandātu atdeva dzīvesbiedram.”

Carnikavas novada domē pieci deputāti pārstāv Reģionu aliansi, divi “Saskaņu”, septiņi nāk no Latvijas Zemnieku savienības un viens - “Visu Latvijai!”-TB/LNNK.

Komentāri (40)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu