ES nosaka sankcijas sešām kompānijām par Kerčas tilta būvniecību

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX

Eiropas Savienība (ES) noteikusi sankcijas pret piecām Krievijas un vienu Krimas kompāniju, kuras saistītas ar Kerčas šauruma tilta būvniecību starp Krieviju un anektēto Krimas pussalu.

Sankcijas noteiktas kompānijām "Institut Gidrostroimost", "Mostotrest", "Zaļiv", "Stroigazmontaž", "Stroigazmontaž-Most" un "VAD". Divas no kompānijām - "Mostotrest" un "Stroigazmontaž" - pieder Krievijas prezidenta Vladimira Putina draugam oligarham Arkādijam Rotenbergam, abām jau noteiktas ASV sankcijas.

Lēmums par sankciju noteikšanu otrdien publicēts ES Oficiālajā Vēstnesī.

"Krimas un Sevastopoles nelikumīgās aneksijas neatzīšanas politikas ietvaros Eiropas Savienības Padome Kerčas tilta būvniecību uzskata par kārtējo pasākumu, kas grauj, apdraud Ukrainas teritoriālo vienotību, suverenitāti un neatkarību," teikts Padomes paziņojumā.

Kerčas tilts tika atklāts šā gada maijā, un šo soli jau nosodījušas ES un ASV.

Krievija 2014.gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalā Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu