Jaunajai Latvijas vēstniecei Dānijā pasniegtas akreditācijas vēstules

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Šodien Rīgas pilī Valsts prezidents Raimonds Vējonis pasniedza akreditācijas vēstules jaunajai Latvijas vēstniecei Dānijā Aldai Vanagai, informē Ārlietu ministrija (ĀM).

Vēstniece ieguvusi maģistra grādu tiesību zinātņu specialitātē Latvijas Universitātē un pašlaik ir ĀM valsts sekretāra vietniece-administratīvā direktore.

Darbu ārlietu dienestā Vanaga sāka 1992.gadā Konsulārajā departamentā - bijusi galvenā speciāliste, Konsulāri tiesiskās nodaļas vadītāja, vēlāk arī Konsulārā departamenta direktore. Eiropas Savienības (ES) koordinācijas departamentā viņa vadīja Pastāvīgo pārstāvju komitejas II daļas sagatavošanas nodaļu (COREPER II), bet no 2004. līdz 2006.gadam - ES koordinācijas departamentu. Pēcāk viņa bija valsts sekretāra vietniece juridiskajos un konsulārajos jautājumos, savukārt līdz 2011.gadam pildīja Juridiskās un konsulārās direkcijas vadītājas pienākums. Laikā no 2015. līdz 2016.gadam Vanaga bija speciālo uzdevumu vēstniece ĀM.

Vanaga strādājusi Latvijas vēstniecībā Vācijā. No 2011. līdz 2015.gadam viņa bija Latvijas vēstniece Portugālē un ir nerezidējošā vēstniece Brazīlijā.

Kā ziņots, bijušais Latvijas vēstnieks Dānijā Kaspars Ozoliņš jūlijā sāka strādāt kā Valsts kancelejas direktora Jāņa Citskovska vietnieks, kurš pārrauga hibrīdapdraudējuma novēršanas politiku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu