8 mēbeles, kuras kalpos veselu mūžību (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ikea/Publicitātes foto

Izvēloties mēbeles pirmajam dzīvoklim vai mājoklim, kurā uzturēsies tikai kādu laiku, bieži vien mēbeļu iepirkšana var šķist lieka naudas izmešana. Tomēr tā nebūs taisnība – ir mēbeles, kuras kalpos krietni ilgāk un noderēs arī citā mājoklī. Varbūt to nemaz nemani, bet, jau sākot ar pirmo mājokli, tu pamazām radi savu sapņu māju. Lūk, astoņas mēbeles, kuras ir vērts iegādāties pat agrā jaunībā.

Āra un iekštelpu krēsli

Virtuves krēslus laika gaitā var modificēt, uzlabot un pārtaisīt atbilstoši mājokļa interjeram – tie ir universāli un viegli pārveidojami. Mēbeļu veikalos ir pieejami dažādi klasiska dizaina krēsli, kas ir ērti, izturīgi, tos var izmantot gan ārtelpām, gan iekštelpām. Piemēram, sākotnēji var iegādāties divu vai četru krēslu komplektu, kas šobrīd noder ēdamistabā, bet jau pēc pieciem gadiem šie krēsli funkcionēs kā dārza krēsli. Krēsliem var būt vēl citas funkcijas, piemēram, tie pēcāk var nonākt pie kosmētikas galdiņa, vannasistabā, to var pielikt pie galda ofisā vai pat izmantot kā naktsgaldiņu.

Kvalitatīvs ēdamgalds

Vienkāršs, bet elegants ēdamgalds ir lieliska ilgtermiņa investīcija, un, pat ja ēdamistabu kādu dienu izdodas iemainīt pret ēdamzāli, tad iepriekšējo galdu var izmantot kā darba galdu citā istabā. Mūsdienās galdam pat nav nepieciešams būt īpaši dekoratīvam un greznam – tam ir jābūt izturīgam un spējīgam ceļot no vienas mājas uz otru.

Kompakts ādas dīvāns

Lai arī pirmajos dzīvokļos pirmais dīvāns ir mazs, tam tomēr nevajadzētu būt pašam lētākajam. Dīvāns mūsdienu dzīvesstilam ir īpaši nozīmīga mēbele, tāpēc tie vienmēr noderēs. Iegādājoties pirmo dīvānu, pārliecinies, lai tas spētu būt tikpat ērts arī pēc 10 vai 15 gadiem. Mazais dīvāns nākotnē iederēsies gan koridorā, gan bērnistabā, gan arī birojā, tāpēc šādam pirkumam nepažēlo līdzekļus un izvēlies kvalitatīvu preci.

Izvelkams stūra dīvāns

Izvelkamie stūra dīvāni ir lieliska izvēle vairākām istabām – tie dažos gadījumos var kalpot kā gultas vai kā ērta atpūtas vieta. Tomēr šādiem dīvāniem pastāv viena negatīva īpatnība – pārvācoties var nākties secināt, ka “L” daļa jeb stūris atrodas nepareizajā pusē. Tāpēc, plānojot to iegādāties, apsver domu par transformējamu versiju. Tas nozīmē, ka nepieciešamības brīdī varēsi dīvānu pārveidot atbilstoši jaunajam mājoklim.

Pieliekams gultas galvgalis

Par gultas galvgali aizdomājas tikai retais, tomēr tas ievērojami maina istabas interjeru un turklāt neaizņem daudz vietas. Ja esi iecienījis atlaisties gultā un lasīt grāmatas, gultas galvgalis šo ieradumu padarīs patīkamāku – pret mīksto polsterējumu būs patīkami atspiesties un nodoties lasītpriekam. Lai gultas galvgalis kalpotu ilgāt, izvēlies tādu, kurš ir divas reizes lielāks par pašu gultu. Piemēram, ja pašreiz guli standarta izmēra divguļamajā gultā, iegādājies galvgali, kas derētu krietni lielākai gultai, ja pēc dažiem gadiem iegādājies lielāku rāmi un matraci.

Kafijas galdiņi

Iztēlojoties vistipiskāko viesistabas komplektu, prātā nāk dīvāns, varbūt kāds atpūtas krēsls un arī kafijas galdiņš. Mazās telpās neliels kafijas galdiņš neaizņems pārāk daudz vietas, bet nākotnē tas var noderēt citiem mērķiem, piemēram, kā galdiņš koridorā vai bērnistabā.

Neliela kumode

Mazas kumodes ir ne tikai papildu vieta, kur glabāt mantas, dažādus sīkums un elektroniku, bet arī funkcionāla mēbele. Kumode ar vairākiem plauktiem un atvilktnēm noderēs kā virsma, uz kuras uzlikt televizoru, kā naktsskapītis vai foajē skapis. Koka kumode var izdzīvot pat vairākas dekādes un dizaina tendenču maiņas, turklāt tā iederēsies jebkuras mājas interjerā.

Atpūtas krēsli

Pārītim atpūtas krēslu vienmēr var atrast izmantojumu. Sākotnēji tie var kalpot kā atpūtas krēsli viesistabā, bet vēlāk - pārvākties uz ēdamistabu, biroju vai pat bērnistabu. Lai krēsli varētu kalpot ilgāk, izvēlies tos neitrālā krāsā bez rakstiem un motīviem. Tāpat izvēlies krēslus, kas nav pārāk lieli, ir izturīgi, viegli mazgājami un to rokturi nav pārāk augsti. Neliela izmēra atpūtas krēsli var noderēt kā biroja vai ēdamistabas krēsli.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu