Graudiņa/Kravčenoka iekļūst PK piecu zvaigžņu turnīra pamatsacensībās

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Tīna Laura Graudiņa un Anastasija Kravčenoka
Tīna Laura Graudiņa un Anastasija Kravčenoka Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas pludmales volejbolistes Tīna Laura Graudiņa/Anastasija Kravčenoka otrdien sasniedza Pasaules kausa piecu zvaigžņu turnīra pamatsacensības.

Kvalifikācijā ar ceturto numuru ir izliktās Graudiņa/Kravčenoka pirmajā kārtā nespēlēja, bet izšķirošajā spēlē par iekļūšanu pamatsacensībās ar 2-0 (21:17, 21:17) uzveica Šveices duetu Dunju Gersoni/Lauru Kalori.

Graudiņa/Kravčenoka svētdien kļuva par Jūrmalā notiekošā Eiropas U-22 čempionāta vicečempionēm, bez lielas atpūtas turpinot piedalīties nākamajās sacensībās.

Cits Latvijas duets Marta Ozoliņa/Agnese Caica otrdien cieta neveiksmi šī turnīra kvalifikācijas pirmajā kārtā.

Kvalifikācijā ar 24.numuru izliktās latvietes bez variantiem ar 0-2 (13:21, 7:21) kapitulēja amerikānietēm Lorēnai Fendrikai un Sārai Sponsilai, kurām kvalifikācijā ir devītais numurs.

Ozoliņa/Caica līdz ar to noslēdza dalību turnīrā, bet amerikānietes cīnīsies izšķirošajā - otrajā - kvalifikācijas kārtā.

Vīnē norisinās sezonas pēdējais piecu zvaigžņu jeb "Major" sērijas turnīrs. Vīru pamatsacensībās uzreiz iekļuvuši abi vadošie Latvijas dueti - Jānis Šmēdiņš/Aleksandrs Samoilovs un Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs.

Pirms iepriekšējās sezonas notika izmaiņas Pasaules kausa posmu gradācijā. Nozīmīgākajām sacensībām - pasaules čempionātam, "Major" posmiem un sezonas noslēguma finālturnīram - piešķirtas piecas zvaigznes, "Grand Slam" posmiem - četras zvaigznes, kamēr zemāka līmeņa turnīriem no vienas līdz trim zvaigznēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu